Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

A hatékony zsírégetés titkai

2008.10.19. 16:44 | iptamas | Szólj hozzá!

Címkék: cikkek fogyokura testmozgas

hatékony fogyás testmozgás fitt fogyókúra testmozgás egészséges életmód zsírégető edzés zsírégetésLassan-lassan közelednek a hosszú téli napok, az ünnepek, amikor hajlamosak vagyunk "felszedni néhány kilót". A University of New South Wales (UNSW) egyetem kutatói találtak egy módszert, amellyel könnyedén megszabadulhatunk a felhalmozódott súlyfeleslegünktől. A testgyakorlás egy olyan módszerét próbálták ki, amely hatékonyabban égeti a zsírt, mint a szokásos edzések.

„Két csoportot hasonlítottunk össze: az első tagjai 8 másodperc kerékpáros sprint után 12 másodperc laza testgyakorlást végeztek, és ezt ismételték 20 percen keresztül. A másik csoportban az alanyok folytonos, megszokott tempójú mozgást végeztek 40 percen át. Az előbbi csoport tagjai mintegy háromszor annyi zsírt fogyasztottak el, mint az utóbbiak” – mondta Steve Boutcher professzor, a program vezetője.

A kutatásban 45 túlsúlyos hölgy vett részt, 15 héten keresztül. „Úgy hisszük, hogy azért működik a módszer, mert egy különleges anyagcsere-választ eredményez. A váltakozó sprintelés a katekolaminoknak nevezett vegyületek magas szintjét váltja ki, amely nagyobb mennyiségű zsír elégetését teszi lehetővé, a bőr alatti szövetekben, ill. az izmokban. Az intenzívebb zsírégetés pedig nagyobb tömegű súly leadását eredményezi” – állítja Boutcher.

A hölgyek a legtöbbet a lábakról és a csípőtájékról adták le. „Ez egy különleges vonása a módszerünknek. Tudjuk, milyen nehéz célzottan fogyni a problémás területekről. Amikor a szokásos testedzéseket végezzük, afelé haladunk, hogy mindenhonnan egyenletesen fogyjunk le, és vékonyabbnak tűnjünk.”

Összességében azonban bármilyen típusú testmozgás jó. Mindenkinek a saját céljai, szándékai szerint kell edzenie, legyen az izomtömeg-növelés, zsírégetés, vagy akár csak a mindennapi életünk minőségének a javítása” – emelte ki Boutcher.

És van még egy fontos üzenete a kövér emberek számára.

„Vannak, akik pontosan betartják az előírt diétát, rendszeresen mozognak, mégis kövérek maradnak. Fittnek és túlsúlyosnak lenni azonban sokkal egészségesebb, mint vékonynak, de rossz kondícióval. Azok a túlsúlyos emberek, akik nem hordanak túlzott mennyiségű zsírt a hastájékon, és nincs enyhe szintű gyulladásuk, jellemzően egészségesek maradnak, és nem válnak cukorbetegekké. Tehát a zsír nem egy szörnyűséges dolog.”

Forrás:
www.sciencedaily.com
2007.02.08.

Már egy kis testmozgás is segít?
A kövérségtudat károsabb a túlsúlynál

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr78721685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása