Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

2008. februári bejegyzések

2007.11.15. 08:19 | iptamas | Szólj hozzá!

Címkék: archiv

Miért jó az olívaolaj?
A régmúlt időkben a táplálkozáson kívül az olívaolajat a csecsemők, a királyok, a királynők és a hercegnők bőrének ápolására is használták. A holttesteket is ezzel az olajjal kenték be. A Biblia özönvíz fejezetében a katasztrófa végét a csőrében egy olajágat tartó galamb jelenti be. tovább a cikkre...

A koleszterinszint csökkentése táplálkozásunkkal
A megfelelő mennyiségben jelenlévő koleszterin alapvető fontosságú a szervezet anyagcsere-folyamatainak optimális működéséhez, azonban ha a vér koleszterinszintje hosszabb távon meghaladja a normálértéket, akkor érelmeszesedés és más szívbetegségek alakulhatnak ki: Magyarországon a magas koleszterinszint az egyik legjellemzőbb rizikófaktor. tovább a cikkre...

Génmanipulált élelmiszereink
Az Egyesült Államokban már a kilencvenes évek második fele óta forgalomban vannak GMO-t (genetically modified organism) tartalmazó élelmiszerek. Riasztó tény, hogy mindössze tíz év telt el az első génmanipulált növények kifejlesztése és köztermesztésbe jutása között. Ráadásul egészségügyi és környezeti hatásaikra vonatkozóan sem folytak kielégítő vizsgálatok. tovább a cikkre...

A gránátalma gyógyító ereje határtalan
A Bibliában is megénekelt egzotikus gyümölcsről, a gránátalmáról kiderült: gyógyító ereje szinte határtalan. Az utóbbi időben a modern orvoslás is felfedezte magának. Vitaminok és ásványi anyagok mellett igen értékes másodlagos növényi anyagokat, mindenekelőtt polifenolokat tartalmaz. Ezek semlegesíthetik a szervezetben meglévő agresszív káros anyagokat. A gránátalma antioxidáns, sejtvédő hatása 3-4-szeresen felülmúlja a zöld teáét és a vörösborét. Ezért ajánlják, hogy mindenki naponta fogyasszon el egy gránátalmát. tovább a cikkre...

Az édesítőszerek jobban hizlalnak, mint a cukor?
A Purdue Egyetem kutatói patkányokon végzett vizsgálataik során felfedezték, hogy azon patkányok, melyek kalóriamentes szacharózzal ízesített joghurtot kaptak, összességében több kalóriát vettek magukhoz, nagyobb mértékben híztak és kevesebbet is tettek meg a fogyás érdekében, mint a glükózzal (szőlőcukorral) édesített joghurtot fogyasztó kísérleti állatok. tovább a cikkre...

Tea - az étrend fontos eleme
A tea eredetéről többféle legenda kering: az egyik szerint a kínai Szent Nung császár fedezte fel vándorlása közben. Európában a 16. század közepén terjedt el, fogyasztása pedig először Angliában lett jellemző: a szigetországban a 18. század elején már 3000 teaház működött. Dietetikus szerzőnk segítségével részletesen áttekintjük a tea élettani hatásait, a tea tárolásának és készítésének módjait, valamint a tea összetételét és feldolgozását. tovább a cikkre...

Az egészségmánia megbetegít?
Van, aki el tudja képzelni, napjának egyharmadát azzal tölti, hogy beszerzi a lehető legegészségesebb élelmiszereket, hogy aztán elkészítse őket szintén a lehető legegészségesebb módon? Hogy dührohamot kapjon csak azért, mert nem találta meg kedvenc biojoghurtját, vagy nem kapott hajdinát? tovább a cikkre...

Vércsoport-diéta: tény, vagy hókuszpókusz?
Nincs bizonyított tudományos alapja, mégis működik. Ha a vércsoportodnak megfelelően táplálkozol, lefogysz, egészségesebb leszel, telve energiával. Legalább is ezt ígéri Dr. D’Adamo, a vércsoport-diéta megalkotója, miközben orvostudomány állandó nemtetszését fejezi ki. tovább a cikkre...

Az életmód és az étkezés szerepe a rák kialakulásában
A daganatos betegségek kialakulása többek között életmódbeli tényezők függvénye is: a rossz táplálkozási szokások megváltoztatásával jelentősen csökkenthetjük a betegségek kialakulásának esélyét.
Az életminõség javulása jelentõsen befolyásolta, befolyásolja jelenleg is táplálkozásunkat. A fizikai munka, a mozgás csökkenése mellett (személyautók elterjedése, a közlekedés fejlõdése, munkánkat segítõ gépek) bizony a korábban igen magas kalóriabevitel sajnos napjainkban sem csökken, így a kényelmesebb körülmények folytán ezt nem követi a fölösleges kalória elégetése. tovább a cikkre...

Többet árthat a kövérségtudat, mint a túlsúly
Lehetséges, hogy az elhízás egészségügyi hatásaihoz több köze van annak, hogy rosszul érezzük magunkat kövéren, mint magának a súlyfeleslegnek, mutat rá egy új tanulmány. tovább a cikkre...

A brokkoli fogyasztása csökkenti a rák kockázatát
Jól ismerjük a brokkoli vagy a káposzta egészségvédő, jótékony hatásait. De mit tegyen, aki nincs oda értük? Nos, örülhetünk a jó hírnek: brokkolit elegendő havonta csupán háromszor fogyasztani ahhoz, hogy jelentősen csökkentsük a rák kialakulásának kockázatát. tovább a cikkre...

Az elsavasodás főbb tünetei
Egészségünk a vér sav–bázis egyensúlyán múlik, illetve azon, hogy a megfelelő étrend segítségével megteremtjük-e az optimális 80/20 lúgos és savas egyensúlyi arányt a szervezetünkben. tovább a cikkre...

A tojás titkai
A tojást szinte tökéletes tápanyagforrásként tarthatjuk számon. A legtöbb létfontosságú vitamint és ásványi anyagot megtalálhatjuk benne, ráadásul tartalmazza az összes, számunkra nélkülözhetetlen esszenciális aminosavat (metionin, treonin, lizin, izoleucin, valin, leucin, fenilalanin, triptofán. hisztidin) amely előállítására szervezetünk képtelen. Ezen kívül kilenc további, nem esszenciális aminosav is fellelhető benne, testünk számára könnyen feldolgozható formában. Továbbá megfelelő arányban tartalmaz telített- és telítetlen zsírsavakat is. Összességében elmondhatjuk, hogy C-vitamin, szénhidrát, és élelmi rost kivételével a legtöbb olyan tápanyag megvan a benne, amelynek bevitelére szükség van. tovább a cikkre...

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr60354753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása