Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

Üdítők az iskolában

2008.09.03. 21:18 | iptamas | Szólj hozzá!

Címkék: cikkek

Egy minket, magyarokat csak közvetve érintő, ám mégis tanulságos írás olvasható alább.

2006 májusában megegyezés született az Alliance for a Healthier Generation (Szövetség egy Egészségesebb Nemzedékért) és az American Beverage Association (üdítőital gyártókat tömörítő szövetség Amerikában), hogy a gyártók az üdítőitalok forgalmát önkéntesen korlátozni fogják az általános iskolákban.

Mindazonáltal egy felmérés kutatói úgy találták, hogy az üdítők „hozzáférhetőségének” visszaszorítása nem okozott elég jelentős hatást e korosztály teljes fogyasztását illetően.

A tanulmányban több mint 4000 gyerek vett részt – a kutatók szerint a korlátozás a teljes fogyasztást mindössze 4 %-kal csökkentette. Kiderült az is, hogy a gyerekek 26 %-a fogyaszt üdítőt az iskolában. Az alacsony jövedelmű, színesbőrű (nem spanyol ajkú) gyerekek általában és az iskolában egyaránt több ilyen italt fogyasztanak.

A szerzők megállapítják, hogy a gyerekek üdítő-fogyasztásának visszaszorításához meg kell változtatni ezeknek az italoknak a hozzáférhetőségét az iskolákban. A stratégia magába foglalhatja az iskolákat körülvevő (élelmiszer-üzletek típusait szabályozó) övezetek kialakítását, és az egészségesebb helyettesítő italok (tej, gyümölcslevek) reklámozását.

Forrás:
www.ScienceDaily.com
2008. szeptember 2.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr32647195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása