Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

Már egy kis testmozgás is segít?!

2008.10.11. 20:31 | iptamas | Szólj hozzá!

Címkék: cikkek testmozgas

kövérség testgyakorlás testmozgás egészséges életmód életminőség túlsúlyos elhízás egészséges táplálkozás kövér elhízottEgy kevés testgyakorlás segíthet az erősen elhízott embereknek abban, hogy hosszú távon javítsanak életminőségükön, és sikeresen elvégezzék a legfontosabb mindennapos feladataikat – állítják a Duke Diet and Fitness Center kutatói.

A felmérésben résztvevő páciensek nyilatkozata szerint általában már heti egy órás testgyakorlás is életminőség-javulást eredményezett. Emellett szintén javulást tapasztaltak a mindennapos rutinfeladatok ellátása terén.

„Olyan hétköznapi dolgok, amelyet a legtöbbünk természetesnek vesz, pl. a cipőfűző-kötés, öltözködés vagy egyszerű helyváltoztatás könnyebben mentek azoknak az alanyoknak, akik rendszeres testedzést végeztek” – állította Martin Binks, a kutatás vezetője, aki bemutatta a több mint 1200 fő bevonásával készült tanulmányt.

A magasabb szintű fizikai aktivitással járó életminőség-javulás lehetővé teszi ezeknek az embereknek a számára a napi rutin könnyebb teljesítését, mint pl. lépcsőzést, öltözést és vetkőzést, székből felállást stb.

„Ezek az emberek nem számoltak be komoly fizikai aktivitásról, de jobban érezték magukat” – mondta Binks. „Ez az, amit már évek óta tanítunk – nincs olyan kis mennyiségű testedzés, aminek ne lenne hatása. És ez nagyon jótékony, bármekkora súlyú is az illető.”

Ez egy nagyon fontos hír az erősen elhízott emberek számára, körükben a testgyakorlás hatását korábban nem vizsgálták olyan részletesen, mint a mérsékelten túlsúlyos embereknél. Binks reméli, hogy bár már a kis mértékű aktivitás is kedvező hatású, azért néhány túlzottan kövér embert arra ösztönöz majd, hogy ettől komolyabb aktivitást is vállalnak majd.

„Ha valaki 100 fontnyi túlsúllyal bír – mint a felmérésünkben az alanyok átlagosan –, akkor könnyen érzi magát legyőzöttnek. Nehezére esik a mozgás, és azt gondolja: „Minek kínozzam magam?”. Ez a tanulmány megmutatja, miért is érdemes „kínozni” magunkat. Segít felismerni, milyen jótékony, ha az ember végre elkezd mozogni, bármennyire is kövér”.

Forrás:
www.sciencedaily.com
Ford.: Inántsy Tamás
2008. október 6.

A hosszú élet egyik titka: a futás
Miért nem szívbetegek a maszájok?
Az aerobik csökkenti az étvágyat

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr97709014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása