Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

A cukorbetegek számára is jótékony a kamilla

2008.09.16. 08:31 | iptamas | Szólj hozzá!

Címkék: cikkek cukorbetegseg

kamilla cukorbetegség diabéteszA kamillatea napi rendszeres, étkezések alkalmával történő fogyasztása segíthet a cukorbetegség szövődményei (látásromlás, idegrendszer sérülései, vese-károsodások) kialakulásának megelőzésében – állítják japán és brit tudósok.

E felfedezés elősegítheti egy új, a 2-es típusú diabétesz esetében alkalmazható kamilla-alapú szer kifejlesztését. Ez a betegség nagyon gyakori az említett országokban, és rendkívüli tempóban terjed világszerte.

Ebben a tanulmányban Atsushi Kato és munkatársai rámutatnak, hogy a kamillát már évek óta egyfajta „csodaszerként” használják a gyógyászatban olyan problémák esetében, mint pl. stressz, megfázás, menstruációs görcsök stb. Tudósok már korábban is javasolták a diabétesz elleni alkalmazását, de az elmélet mostanáig tudományosan nem volt alátámasztva.

A kísérletek során a kutatók cukorbeteg patkányokon végezték kísérleteiket. Az állatok egy csoportját 21 napon keresztül kamilla-kivonattal kiegészített, míg a kontroll csoportot normál diétán tartották. Azoknak a rágcsálóknak, amelyek a kiegészített diétát ették, jelentősen csökkent a vércukorszintjük a kontroll csoporthoz képest. Emellett a kivonat gátolta az ALR2 enzimek és a szorbitol működését is, amelyek kapcsolatba hozhatók a szövődmények kialakulásával – írják a szerzők.

Forrás:
www.ScienceDaily.com
Ford.: Inántsy Tamás
2008. szeptember 15.

Brokkoli és diabétesz
Mediterrán diéta a diabétesz ellen

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr36665585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása