Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

A gránátalma gyógyító ereje határtalan

2008.02.21. 09:33 | iptamas | 1 komment

Címkék: cikkek gyumolcsok

A Bibliában is megénekelt egzotikus gyümölcsről, a gránátalmáról kiderült: gyógyító ereje szinte határtalan. Az utóbbi időben a modern orvoslás is felfedezte magának.

Vitaminok és ásványi anyagok mellett igen értékes másodlagos növényi anyagokat, mindenekelőtt polifenolokat tartalmaz. Ezek semlegesíthetik a szervezetben meglévő agresszív káros anyagokat. A gránátalma antioxidáns, sejtvédő hatása 3-4-szeresen felülmúlja a zöld teáét és a vörösborét. Ezért ajánlják, hogy mindenki naponta fogyasszon el egy gránátalmát.

Magas vérnyomás és érelmeszesedés
A kísérletek tanúsága szerint a hipertóniás betegek vérnyomása egyéves kezelés után 20 %-kal, a mészlerakódás az érfalakon 30 %-kal csökkent.

Mérgek ellen
Csökkenti az alkohol, dohányzás, UV-sugárzás és a környezetszennyeződés okozta károk hatását. A gyümölcsben lévő vegyületek megkötik a szabadgyököket, amelyek a mérgek hatására felszabadulnak, és roncsolják a sejteket. A már károsodott sejtek helyreállításában is segédkeznek a gránátalma hatóanyagai.

Zsíranyagcsere és cukorbetegség
Csökkenti a koleszterinszintet, megelőzi a vérben a zsírsejtek elszaporodását. Csökkenti a cukor felszívódását is a bélben, azaz mérsékli a vércukorszintet, így segít megelőzni a diabétesz kialakulását.

Krónikus gyulladások
Erősíti az immunrendszert és enyhíti a krónikus gyulladásos folyamatokat, amelyek tönkreteszik a sejteket és a szöveteket. Ezért a reumatikus fájdalmaktól, a bélbetegségektől szenvedőknek is ajánlják a gránátalmát.

Forrás:
www.stop.hu
2008. február 19.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr11348107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gitta 2008.02.25. 09:22:59

Szinte minden gyümölcsről, zöldségről le lehetne írni, hogy mekkora gyógyító hatása van. Az ásványi sók, a vitaminok, antioxidánsok tárházai. Brokkoli, cékla, répa, paprika, alma, szőlő, dinnye, és még sorolhatnám.

A gránátalma nem egy ismert gyümölcs, én pl még nem ettem. Tudja valaki, hogy hol lehet kapni?
süti beállítások módosítása