Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

Savasítanak a gyümölcsök?

2008.01.07. 18:29 | iptamas | 1 komment

Címkék: gyumolcsok savasodas

„Hogy itt megint egy téves nézet ellen kell a harcot felvenni, azt mindennapos mérésekkel igyekeztem saját magam, kizárólagos gyümölcstáplálkozással bebizonyítani. Az eredmény a vártnál jobb volt. A korábbi 6,2 körüli pH (vizeletben mérve reggel) már a harmadik napon 6,8-ra, később 7,2-re javult. (A pH 0-7-ig a savasságot, 7-14-ig a lúgosságot jelzi. Az ideális érték 7,2-7,4 között van. A savbázis egyensúlyt mérésekkel ellenőrizhetjük saját magunk. A reggeli vizeletben ún. lakmuszpapírral, ami a lúgosság-savasság mértékét jelzi, megállapítható szervezetünk belső egyensúlya). Ekkor jöttem rá az igazi okokra, s arra, hogy a tiltóknak és a kúrák szorgalmazóinak is igazuk van, csak nem vették figyelembe az alkoholképződésre vonatkozó intelmeket.

Ugyanis tapasztalatom szerint, ha magában csak gyümölcs került a szervezetembe, még ha az savas paradicsom vagy citrom volt is, a hatása lúgos lett. Ha keményítő tartalmú ételekkel vagy zöldségfélékkel fogyasztottam együtt - egy emésztési cikluson belül -, akkor a hatás már nem volt lúgosító. Így a kenyérrel fogyasztott gyümölcs ismét a korábbi 6 pH körülire savasított, de a müzliben fogyasztott nyers gyümölcs is ugyanazt a hatást eredményezte. Így tehát az alkoholképződésben kell a savasodás okait keresni, és nem a gyümölcsben. Ez a felismerés óta vagyok híve a tiszta gyümölcstáplálkozásnak (mindig az éppen aktuális gyümölcsének). Fogyaszthatunk gyümölcsöt a nap jelentős részében, vagy tartsunk egész napos gyümölcskúrákat! Arra figyeljünk, hogy elegendő idő teljen el a gyümölcs és a más összetételű táplálékok fogyasztása között!”

Forrás: Ferencsik István Természetes életmód ételei
www.vitaminsziget.com

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr23286729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gitta 2008.01.08. 08:46:11

Ennek a cikknek örülök. Sok helyen olvastam (makrobiotika, pH csoda), hogy ne együnk gyümölcsöt, mert azok savasítanak. Igen, bizonyos körülmények között igen, de van egy szabály: minden gyümölcsöt magában és éhgyomorra kell enni. Ezért nem értem, miért írnak le egy egészséggel kapcsolatos cikkben olyat, hogy ebéd után együnk meg egy almát... (ez egy másik írás volt)
süti beállítások módosítása