Ugyanis tapasztalatom szerint, ha magában csak gyümölcs került a szervezetembe, még ha az savas paradicsom vagy citrom volt is, a hatása lúgos lett. Ha keményítő tartalmú ételekkel vagy zöldségfélékkel fogyasztottam együtt - egy emésztési cikluson belül -, akkor a hatás már nem volt lúgosító. Így a kenyérrel fogyasztott gyümölcs ismét a korábbi 6 pH körülire savasított, de a müzliben fogyasztott nyers gyümölcs is ugyanazt a hatást eredményezte. Így tehát az alkoholképződésben kell a savasodás okait keresni, és nem a gyümölcsben. Ez a felismerés óta vagyok híve a tiszta gyümölcstáplálkozásnak (mindig az éppen aktuális gyümölcsének). Fogyaszthatunk gyümölcsöt a nap jelentős részében, vagy tartsunk egész napos gyümölcskúrákat! Arra figyeljünk, hogy elegendő idő teljen el a gyümölcs és a más összetételű táplálékok fogyasztása között!”
Forrás: Ferencsik István Természetes életmód ételei
www.vitaminsziget.com
Utolsó kommentek