Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

Túlbecsüljük-e a fizikai aktivitásunkat?

2008.10.07. 22:43 | iptamas | Szólj hozzá!

Címkék: cikkek fogyokura testmozgas

A túlsúllyal küzdő emberek általában alábecsülik a fogyasztott kalóriák mennyiségét, amely gyakran megnehezíti/meggátolja a fogyást. Kérdés, hogy ebből következik-e az, hogy túlbecsülik-e az elvégzett testmozgás mennyiségét is?

A Temple University kutatói szerint talán nem. Egy tanulmány megállapításai alapján ugyanis az elhízott hölgyek vezetik/jelentik a legprecízebben a fizikai aktivitásukat a túlsúlyos és normál súlyú társaikkal összehasonlítva.

Tracy Oliver, a tanulmány egyik társszerzője összehasonlította az alanyok által jelentett aktivitás mértékét azzal az értékkel, amelyet egy „akcelerométer”, aktivitást egész éven át mérő műszer rögzített.

Az első alkalommal, valamint a három hónappal későbbi mérésnél az elhízott hölgyek jelentettek a legpontosabban. Egy év múltán azonban mindhárom csoport tagjai precízebben határozták meg a fizikai aktivitásukat.

„Sokunk számára nehéz megbecsülni a testgyakorlással eltöltött idő hosszát, bár ez a képesség fejleszthető” állítják a szerzők.

Forrás:
www.sciencedaily.com
ford.: Inántsy Tamás
2008.10.04.

A kövérségtudat károsabb a túlsúlynál
Ne fogyókúrázznuk?
Napi egy óra mozgás a rák ellen

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr5702072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása