Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

Meglepő tényezők, amelyek a túlsúlyban szerepet játszanak

2008.08.23. 16:53 | iptamas | Szólj hozzá!

Címkék: cikkek

A gyerekek testsúlyának alakulásában a TV-nézés, a családi étkezések és a szomszédoktól való biztonság egyaránt szerepet játszanak – állítja egy egyetemi kutatás.

A vizsgálat alatt a kutatók több mint 8000 gyermeket figyeltek meg az óvoda és a harmadik osztály között. Arra kerestek választ, hogy milyen étkezési és viselkedési szokások befolyásolják az iskoláskorúak testsúlyát. A gyerekeket három csoportba sorolták: az elsőbe azok kerültek, akik csak harmadikos korukra váltak túlsúlyossá, korábban nem voltak azok. A másodikba azok, akik óvodás koruk idején váltak túlsúlyossá, és azok is maradtak harmadikig. A harmadik csoportba pedig azok, akik sohasem voltak túlsúlyosak.

Az eredmények azt mutatták, hogy azok a gyerekek, akik többet néztek televíziót, és kevesebbszer esznek családi körben, nagyobb valószínűséggel lesznek kövérek, amikor elérik az iskoláskort. Azok, akik több TV-t néznek, kevesebbszer esznek családi körben és a szüleik szerint kevésbé barátságos szomszédok közelében élnek, már óvodáskoruktól kezdve nagyobb valószínűséggel lesznek túlsúlyosak.

A kutatók kiemelték: ”Ha megelőzni vagy kezelni akarjuk az ilyen korú gyerekek súlyproblémáit, akkor a TV-nézési szokásaikra, a családi étkezések gyakoriságára és a szülők szomszédokkal szembeni biztonságérzetére – a szabadtéri játékok idején – is oda kell figyelnünk”.

Forrás:
www.sciencedaily.com
2007. január 4.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr19629328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása