Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

Házitejjel megelőzhető az asztma?

2008.05.20. 14:02 | iptamas | Szólj hozzá!

Címkék: cikkek tejtermekek

A pasztörizálatlan házitej, vagy más, természetes módon előállított tejtermékek védelmet biztosítanak az allergiás és asztmás megbetegedésekkel szemben a vizsgált gyermekek lakóhelyétől függetlenül.

A készítmények pozitív hatása leginkább abban az esetben érvényesült, ha a gyermek már az első életévétől kezdődően rendszeresen fogyasztott belőlük. A teljes mértékben feldolgozatlan, vagy forralás nélküli tej fogyasztása azonban egyéb okokból továbbra sem javasolt. A nyers tej tartalmazhat olyan mikróbákat, melyek különböző betegségeket okozhatnak. Ilyenek például a szalmonella, vagy az Escherichia coli. A 'Clinical and Experimental Allergy" folyóiratban közölt vizsgálatot 14,893 gyermek bevonásával végezték el. Az 5 és 13 év közötti résztvevőket Európa városaiból választották, táplálkozási szokásaikat a szülők által kitöltött kérdőívekből ismerték meg. A házitej fogyasztása egyértelműen csökkentette az allergia, asztma kialakulásának kockázatát, lakóhelyre való tekintet nélkül.

Az eredmények igazolásához további vizsgálatokat végeznek. Kutatási szempont az is, hogy miként lehetne a terméket fogyaszthatóság szempontjából még biztonságosabbá tenni.

Forrás:
orvostkeresek.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr78478465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása