Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

Egészséges kávé?

2008.04.20. 20:54 | iptamas | Szólj hozzá!

Címkék: cikkek

Egy elgondolkodtató cikk:

A kávé a világon az egyik legszélesebb körben fogyasztott, ám tudósok és egészségügyi szakértők körében az egyik legvitatottabb ital.

Az egészséges életmódra törekvők számára a kávéivással a koffeintartalom és a savas tulajdonság a probléma. Létezik azonban egy olyan kávé, amely megfelel ezeknek az egészségügyi elvárásoknak, emellett felturbózza szervezetünk védekező rendszerét. Félreértés ne essék, senkit nem kívánunk rávenni a kávézásra, inkább bemutatjuk egy egészséges változatát azoknak, akik nem tudnak meglenni nélküle. (Koffeinsav nevű vegyület nem létezik, kávésav annál inkább. Noha a hétköznapi nyelvben gyakran találkozhatunk a koffeinsav megnevezéssel, ez csupán téves fordítása lehet a „caffeic acid” kifejezésnek. Helyesen magyarul kávésav, és semmi köze a koffeinhez.)

A brit szaklap, a Medical News Today cikke szerint „több alapos elemzésnek és az egyre szaporodó bizonyítékoknak köszönhetően kiderült, hogy a kávé fogyasztása védő hatású a vastagbél mirigydaganatával szemben, mint ahogy a végbél- vagy a májrák esetében is”. A kávéval kapcsolatos viták a folyamatos kutatásoknak köszönhetően jelentősen csökkentek, mivel az új eredmények alátámasztják pozitív hatását. Egy friss tanulmány leszögezi, hogy a kávéivás nem ártalmas a szív- és érrendszerre, sőt, talán még hasznos is lehet. A cikk szerint a jövőben speciális kávétípusokat fejlesztenek majd, amelyek egészségre gyakorolt hatását tovább javítják. Kevesen tudják azonban, hogy egy alternatív egészségügyi közösségnek köszönhetően a Healthy Coffee (egészséges kávé) már létezik - írja a Newsmax.com.

Vannak olyanok, akik a koffein hatása miatt nem isznak kávét és/vagy teát, ám az új kávéfajta, amellett, hogy valóban kávéíze van, mentes a koffein negatív hatásaitól. Lefekvés előtt is nyugodtan fogyasztható, mert relaxáló hatása révén elősegíti a nyugodt alvást. A Healthy Coffee kereskedelmi forgalomban lévő természetes brazil kávé. Egészségügyi hatását a hozzáadott négy gombakivonatnak - a pecsétviaszgombáénak (Ganoderma lucidum), a tibeti eredetű kínai hernyógombáénak (Cordyceps Sinensis), a csiperkefajhoz tartozó Agaricus Blazeiének, valamint a lepketaplóénak (Coriolus Versicolor) - köszönheti.

Szakemberek előszeretettel ajánlják az új italt azoknak, akiknél daganatos megbetegedést diagnosztizáltak. Az általuk megadott, a rák leküzdéséhez szükséges tizenegy hatásos és természetes módszert tartalmazó listán a felturbózott kávé a harmadik helyet kapta. Leggyakrabban említett előnye, hogy javítja az alvást, növeli az agyba jutó oxigén mennyiségét, normalizálja a testtömeget, elősegíti a méreganyagok távozását a szervezetből.

Több változata van: szemes babkávé, mind a négyféle gombakivonattal; kapható koffeinmentes változata is. A koffein kivonásakor minden eljárás során természetes vizet használtak, vegyszereket nem, így megőrizve a kávé természetességét. Az instant változat sem hiányzik, igaz, ez egyedül a pecsétviaszgombát tartalmazza, ízre teljesen olyan, mint a többi instant kávé. A kínálatban találunk még - szintén csak ezt a gombakivonatot tartalmazó - teát, forró csokit, mokkakávét (feketekávéval kevert kakaót) is.

Mire jók a gombák?

Pecsétviaszgomba (Ganoderma Lucidum). Kétszáz féle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, zöme antioxidáns hatású. Magas koncentrációban találhatók benne a megfelelő pH-szint kialakításához szükséges alkaloidok. Emellett immunserkentő, baktériumellenes, gyulladás gátló hatású, kandida-ellenes, vérnyomásszabályozó, koleszterin- és vércukorszint-csökkentő, hat a szív- és érrendszerre, stresszoldó, potencianövelő, s kiválóan alkalmazható krónikus hörghurut esetében.
Kínai hernyógomba (Cordyceps Sinensis). Aki szeretne javítani fáradékonyságán, teherbírásán, immunműködésén és általános egészségén, szeretné jól érezni magát, annak valók az ilyen gombát tartalmazó táplálék-kiegészítők. Baktérium-, daganat-, vírusellenes, antioxidáns hatású, vérnyomás-, vércukorszint szabályozó, megakadályozhatja az erekben a lerakódásokat, koleszterin- és vérzsírszint-csökkentő, serkenti az immunrendszert, figyelemreméltó stresszoldó, hat a vesére, májra, tüdőre, légzőszervekre, afrodiziákum.
Gyógyhatású csiperke (Agaricus Blazei). Ez a gombafajta egy vízben oldódó poliszacharidot (cukrokból álló makromolekula), mégpedig béta-glükánt tartalmaz, immunerősítő hatását ennek a vegyületnek köszönheti. Több kutatás is bebizonyította daganat- és vírusölő hatását, mint ahogyan eredményességét a vércukor és a koleszterinszint csökkentésében.
Lepketaplógomba (Coriolus Versicolor). A kalifornia egyetem orvosi központjának jelentése szerint a coriolus versicolor gomba vírus-, mikroba- és rákellenes hatással bír, amit egy fehérjéhez kötött poliszacharidnak köszönhet.

Forrás:
hvg.hu egészség
2007. november 21.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr29433198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása