Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

Reumás? A halolaj segíthet

2008.03.27. 08:02 | iptamas | Szólj hozzá!

Címkék: cikkek hal

A gyulladáscsökkentők esetleges mellékhatásai arra ösztönzik az orvosokat, hogy alternatív módszereket keressenek az izületi panaszok enyhítésére. Egy új felmérés szerint a tőkehalmáj-olaj rendszeres szedése hatékony segítséget nyújthat a betegeknek.

A reumás izületi gyulladásban szenvedő betegek a krónikus fájdalom miatt gyakran szednek nem szteroid típusú gyulladáscsökkentőket, például ibuprofent. Ezek a gyógyszerek azonban számos mellékhatást válthatnak ki: növelik a gyomorfekély, valamint a szív-és érrendszeri betegségek kockázatát.
A Dundee Egyetem munkatársai ezért hatvan, rendszeresen gyógyszert szedő reumás betegen végeztek el egy kilenc hónapig tartó kísérletet. - írja a BBC. A résztvevők egyik része placebót, más része tőkehalmáj-olajat kapott, majd tizenkét hét elteltével arra kérték őket: fokozatosan csökkentsék az általuk szedett gyulladáscsökkentő mennyiségét. Az eredmények azt mutatják: míg a placebót szedők közül mindössze tíz százalék szedett kevesebb gyulladáscsökkentőt, addig ez az arány a halolajat fogyasztók körében 39 százalék volt. A magyarázat a halolaj gyulladáscsökkentő hatásában rejlik, amely tíz grammos napi adag esetében már érzékelhető.

A kezelés eredményességéről megoszlanak a vélemények orvosi körökben, szakértők azt tanácsolják a betegeknek: kezdjék el a halolaj szedését, majd ha felkészültnek érzik magukat rá, lassan csökkentsék a gyulladáscsökkentő adagot.

Forrás:
www.mok.hu
2008.03.26.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr37398550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása