Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

A vércsoport szerinti diéta alapjai 2.

2008.04.02. 17:45 | iptamas | Szólj hozzá!

Címkék: cikkek vercsoport

vércsoport diéta vércsoport szerinti diéta

 

Étrendünk átalakítása néhány alapvető szabályt tartalmaz: ezek minden vércsoportra egyformán érvényesek, és megkönnyítik az átállást erre az egészséges táplálkozási formára.

Csak lépésenként

Előfordulhat, hogy az új étrend szöges ellentétben áll eddigi táplálkozási szokásainkkal. Hagyjunk időt szervezetünk számára, hogy megszokja az új „rendet”. Kezdjünk tehát heti egy vagy két nappal, és lassan növeljük a napok számát. 

Orvosi tanácsok

Ha az étrendváltás után nem éreznénk jól magunkat, mindenképpen forduljunk orvoshoz! Aki cukorbeteg vagy más anyagcsere-betegségben szenved, kérje ki előre orvosa véleményét! A gyerekekre más étkezési szabályok vonatkoznak, mint a felnőttekre, ezért ők csak kivételes esetben vagy orvosi ajánlatra térjenek át a vércsoport szerinti táplálkozásra.

Mindent a maga idejében

A fehérjedús ételek nehezebben emészthetők, mint a szénhidrátban gazdagok. Ezért előbbieket inkább ebédre, utóbbiakat inkább vacsorára fogyasszuk. Semleges ételeket minden napszakban fogyaszthatunk. Ne keverjük az egyes típusokat: fehérjedús ételek után ne fogyasszunk szénhidrátban gazdag ételeket és fordítva (legalább 4 órának kellene eltelnie közöttük, hogy az emésztés optimális legyen). 

Italok

Nem minden ital illik minden típusú ételhez. Szénhidrátban gazdag ételekhez ne fogyasszunk savanyú gyümölcsleveket! Jobbak a zöldséglevek, gyógyteák, zöld tea, kávé és a sör. A fehérjedús táplálékokhoz cukor nélküli gyümölcslevek és teák, zöld tea, bor illik.

A zöld tea minden vércsoport számára különösen hasznos ital!

Felhasznált forrás:

Christopher J. Hammond - Vércsoportdiéta testkontrollal
Magyar Könyvklub, 2001.

A vércsoport szerinti diéta alapjai 1.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr45403394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása