Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

Ázsiai csodanövény (?) - a szója

2008.01.09. 18:34 | iptamas | Szólj hozzá!

Címkék: cikkek szoja

Frissen és fiatalon tart, erősíti a csontokat, és alacsony kalóriatartalma révén hozzájárul a sikeres diétához. Nem másról van szó, mint az ázsiai csodanövényről, a szójáról!

Azokban az ázsiai országokban, ahol eredendően sok szójaterméket fogyasztanak, a nőknek jóval kisebb problémát jelent a túlsúly, a csontritkulás, és sokkal tovább marad fiatalos a bőrük, mint nálunk, Európában. Egyetlen más nyers növény sem tartalmaz ugyanis annyi, biológiailag értékes fehérjét, mint a szója. Az egyik amerikai egyetem középkorú nőkkel folytatott kísérlete is bizonyítja, hogy szójában gazdag étrenddel csökkenthető a hason, fenéken és combon lévő zsírréteg, és serkenthető az izomtömeg növekedése.

De a szójának más előnyös tulajdonságai is vannak. Kalória- és zsírszegény, ráadásul abszolút koleszterinmentes. A szójából készített tofu kitűnő húspótló. Mivel nem tartalmaz glutént, igazi alternatíva a laktózérzékenyek számára. A szója erősíti a csontokat és csökkenti a rák, illetve az időskori csontritkulás kialakulásának kockázatát. Rendszeres fogyasztása ellenállóvá teszi a sejteket. Sokáig fiatalon és rugalmasan tartja a bőrt, megvéd a változókori panaszoktól, például a hőhullámoktól. Emellett megnöveli a szervezet szívbetegségek elleni védelmét és ellenállóbbá tesz a vírusos megbetegedésekkel szemben.

Mi a tofu?
A Távol-Keleten évszázadok óta az egyik legfontosabb alapélelmiszernek számító tofut szójababból készítik. A babból őrlés, főzés és préselés után szójatejet nyernek, majd a tengeri só egyik alkotórészének hozzáadásával megalvasztják. A kicsapódott fehérje krémes masszát alkot, melyből vágható tömböt préselnek. A negyedkilós tömböket vákuumos csomagolásban megvásárolhatjuk a reformboltokban és a nagyobb élelmiszerüzletekben. A tofu semleges ízű, így sós-pikáns fűszerezéssel és édesen is, hidegen és melegen is fogyasztható. A pikáns ételekhez általában először olajban és fűszerekben marinálják.

[...]

Forrás:
nana.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr5289131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása