Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

Fórum

2007.12.16. 16:41 | iptamas | 17 komment

Ha véleményed van bármelyik témával kapcsolatban, bátran írd le!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr60267101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szóló 2007.12.17. 22:17:42

Szia iptamas!
Tetszik amit csinálsz. Nagyon jól válogatod össze a témákat. Én a margarinoshoz szólok hozzá.
A minap olvastam, hogy a margarint eredetileg a pulykák hízlalására találták ki, de megdöglöttek tőle. A molekulaszerkezetét pedig csak egy atomnyi eltérés válassztja el a műanyagoktól.
Az azomban teljesen biztos, hogy finomított növényi olajakból állítják elő. Ez pedig nagyon durva vegyi beavatkozás. tröbbször felforralják és bizonyos elemeit benzinnel csapatják ki.
Szóval ha dönteni kell én a magam részéről inkább vajat eszem.

II 2007.12.18. 10:19:25

Szia!
Jól összeszedted a cikkeket, de azért egy kicsit jobban rendszerezhetnéd.
Több érdekes információt kaptam. Az olvasottakból arra a következtetésre jutottam, hogy a boltban kapható élelmiszerekből vagy kivették a fontos összetevőket, vagy nem tették bele azt, ami a szervezetem szükségletét kielégíti. Túl sok lehetőségem nincs, továbbra is azokban a boltokban fogok vásárolni, ahol eddig. Vennék táplálékkiegészítőket, de azokról azt olvastam, hogy nagy részük ellenőrizetlén, valódi hatóanyagokat nem tartalmaznak.
Azért a továbbiakban is rendszeres látogatód leszek, gyűjtsd az újabb cikkeket, szívesen olvasok erről a témáról.

iptamas 2007.12.18. 23:23:06

Sziasztok!
Köszönöm a dicsérő szavakat!
Kedves II! Valóban, a táplálékkiegészítőkről sok jót és rosszat is lehet hallani, de végül is ugyanez a helyzet pl. a tejjel kapcsolatban is (ld. a tejtermékes cikkeket). A cikkeket a későbbiekben majd igyekszem rendszerezni, de egyelőre inkább igyekszem a nekem (és remélhetőleg nektek is) leginkább tetsző, fontos, minél frissebb cikkeket feltenni, minél több forrásból.
Kellemes olvasást, jó egészséget!
iptamas

korrekt 2007.12.18. 23:55:10

Hellotok!
Szerintem értem, hogy semmi sem jó. De akkor mit egyek? Tényleg jogosak a felvetések. De hol az arany közép út? Mert mindenben van valami jó, és valami nem jó. Remélem ha sokszor vissza térek ezt is megfogom tudni! Szóval jó munkát kedves iptamas!

iptamas 2007.12.19. 22:53:52

Kedves korrekt!
Azt hiszem, rátapintottál a lényegre :o).
Manapság nagyon nehéz eldöntenünk, hogy "akkor most mit is kellene enni valójában?". A blogon próbálok olyan cikkeket megmutatni, amelyek egyes problémákat, eseteket, tapasztalatokat mutatnak be, és valamiféle tanáccsal is ellátnak. Én magam úgy vagyok ezzel, hogy olvasom a cikkeket, esetleg mélyebben is tájékozódom a nekem fontos témákban, és figyelem magamat, meghallgatok másokat. Rengeteg elmélet gyűlt össze mára, mindet lehetetlen betartani. Megpróbálok aszerint élni, amelyiket hitelesnek tartok, és nálam, esetleg másoknál is beválikk.
A jövőben esetleg - elegendő érdeklődő esetén - akár körbejárhatunk egy-egy régi-új elméletet, akár agy-egy cikk fényében, de attól függetlenül is. Még meglátom.

satu 2007.12.30. 19:21:03

Hellótok!
Iptamás? már figyellek egy ideje. Én ahhoz az egy negyedhez tartozom akit marhára nem érdekel, hogy mit eszik. Egyszer megpróbáltam a-szerint vásárolni, hogy figyelembe vegyek mindent amit leírtál. azt hitte4m hülyét kapok. ha nem győzöm meg magam aznap éhen maradok. Nnem tudom, hogy ezután még miket fogsz ajánlani, de engem már marhára nem érdekelnek az E betük meg az összetevők. Jobban szeretek lelki ismeret furdalás nélkül jókat enni. Szóval majd szólj ha rájöttél a megoldásra. Kiváncsi vagyok mikor lesz? nNa helló!

iptamas 2008.01.02. 18:13:56

Szia Satu!
Hát, nehezet kérdeztél!
Egyszer egy tőlem sokkal bölcsebb ember azt mondta, hogy ha valaki nem tud nyugodt szívvel lemondani a dohányzásról, akkor inkább ne tegye. Ez egy lehetséges válasz a Te kérdésedre is. Ha úgy érzed, hogy ez a sok kutatási eredmény, meg hír, meg E-számok csak frusztrálnak, viszont ezek nélkül hatalmasakat tudsz enni, jóízűen, akkor lehet, hogy neked egyszerűen ez a tökéletes megoldás. Ezek a hírek inkább csak kis kapaszkodók: mindenki szemezgesse ki bátran az őt érintő/érdeklő témákat.
Köszi, hogy felszólaltál az \"egynegyed\" nevében.
Üdv és BÚÉK
iptamas

Gitta · http://gportal.hu/portal/gitta-egeszseg/ 2008.01.07. 14:20:35

Szia Tamás!

Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, mert olyan írásokat találtam itt, ami engem is érdekel. Van, amivel nem értek egyet, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy egyáltalán foglalkozunk vele. Mármint az egészséges táplálkozással.
Egy valamit hiányolok itt, éppen a TE véleményedet. Itt vannak szépen a cikkek összeválogatva, én már jó párhoz írtam is véleményt, de hol a Tiéd? Kíváncsi lennék.

üdv, Gitta

II 2008.01.12. 16:45:41

Szia Satu!
Tetszik az őszinteséged. Én is hasonló "tudatossággal" vásárolok. Mostanában délutánonként nagyon elfáradok, elálmosodok. Valaki azt mondta, hogy ez azért van, mert sok mikroelemből hiány van a szervezetemben, amit pótolni kell ahhoz, hogy javuljon a szellemi frissességem. Javasolt is agy Durian nevü gyümölcskoncentrátumot, amiről nem tudok semmit. Ha tudtok valamit, írjatok róla, vagy bármi hasonlóról.
Köszi.

Gitta 2008.01.14. 09:58:35

Szia II !

Szerintem friss gyümölcsöt egyél! Ne gyümölcskoncentrátumot.
És igyál sok tiszta vizet...

üdv, Gitta

Satu 2008.01.16. 23:42:26

Szia II!
Szivesen megismerkednék az ismerősöddel. Nem tudom hol hallott a Durianról, de én a hétvégén hallottam egy előadást egy pszichiátertől. aaő is a duriánról beszélt. Az ismerősödnek igaza van. Olyan mértékben használ, hogy még a depressziósoknak is ajánlja a hangulat javítok mellett. Enyhébb esetekben teljesen helyettesíti is azokat és nincs mellékhatása. szóval feltétlenül érdemes utána járni a dolognak.

Hajni 2008.04.01. 12:31:30

Sziasztok!

A vércsoport diétához... tényleg igaz, hogy nagyon jó! Nem kevés ideje csinálom és nagyon bejön!
A zsírpárnák eltűntek rólam, és mondhatom, hogy az energiám megháromszorozódott. Egy probléma van csak vele, sok a mászkálás a megfelelő élelmiszer után.
Mit nem adnék, ha találnék egy helyet, ahol vércsoport szerint főznek és ki is szállítanak...!
Ha valaki tud ilyet, szóljon! Köszi!

Huszár József · http://www.vitaminbank.hu 2008.07.26. 23:42:19

Én eddig Tóth Gábor nonprofit előadásait tartom a legjobbnak, ami az egészséges táplálkozást illeti. Olyan dolgokat elmond, amiért egy kereskedelmi vállalattól már régen kirúgták volna. Nagyon tisztelem a bátorságáért és őszinteségéért. Az előadások meghallgathatóak itt: www.vitaminbank.hu/index/toth_gabor.php

drtihanyi · http://www.drtihanyi.hu 2008.12.13. 19:05:41

Engedjenek meg néhány gondolatot a manapság egyre népszerűbb, csodálatos zöld italokról.
A franciaországi chartausi néma szerzetesek évszázadok óta főzik féltett, csodálatos, zöld színű, magas alkohol tartalmú (43%) italukat a CHATREUSE-t, amely 125 féle gyógynövényt tartalmaz.

Összetétele örök titok, persze a mai világban, ha a mennyiségi arányokat nem is, de a minőségi összetételt meg lehetne határozni, de ez nagyon nem lenne tisztességes a barátokkal szemben. Mivel alkohol tartalma magas, étkezés után digesztívumként néhány centiliter az ajánlott elfogyasztható mennyiség.

Ebben a dózisban persze nagyon kevés hatóanyag jut be a szervezetbe.

A SuperGreens por ezzel szemben vízben oldódik, összetétele pontosan ismert. Valóban hatásos, valóban a teljes vitamin és nyomelem skálát felölelő vízben oldódó gyógynövények keveréke.

Éppen ezért nem árt felhívni a figyelmet arra, hogy mielőtt valaki úgy dönt, hogy az italkeverék rendszeres fogyasztójává válik, és esetleg egyéb okokból gyógyszert, vagy gyógyszereket is szed, megkérdez, mert mint mondtam, itt valóban hatásos készítményről van szó.

www.drtihanyi.hu

deklerb 2009.01.14. 22:00:55

Kedves Inántsy Tamás,


Nagyon tetszik az oldal, mi is egy hasonló témakört dolgozunk fel, mi a mindennapos használatú higiéniás termékek méregiről indítottunk eg yblogot. Hogy mennyi méreganyag található ezekben a termékekben.Megadom a linkjét amennyiben érdekesnek találja, várom visszajelzésést:

www.mi-csapatunk.blog.hu

Tisztelettel: Dannler György

deklerb 2009.01.14. 22:02:03

@satu: Kedves @satu,


A cég, amivel foglalkozom árul durian készítmény nagyon finom ízben és wellness italként. Isteni finom és 1 literes. ÉS nem büdös
keress meg, ha érdekel.

baagn 2009.01.27. 11:12:14

Ki hallott már a BÚZAFŰ-ről?
Mire jó?
Én már hallottam egy-két dolgot.
Kiváncsi lennék, Ti hallottatok már róla? Mit?
süti beállítások módosítása