Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

A családi étkezések fontossága

2008.07.16. 16:19 | iptamas | Szólj hozzá!

Címkék: cikkek

A kamaszok családi körben eltöltött étkezései pozitív hatással vannak a fiatalok későbbi étkezési szokásaira, annak minőségére – legalábbis erre a következtetésre jutottak az egyik amerikai egyetem kutatói.

A felmérés során több mint 1500 fiatalt kérdeztek meg középiskolás korban, ill. 20 évesen. Arra voltak kíváncsiak, hogy a családi étkezések milyen (hosszú távú) hatással vannak az étkezések minőségére, összetételére, rendszerességére. A résztvevőknek arra kellett választ adniuk, hogy milyen gyakorisággal étkeznek családi körben, mennyire szeretnek együtt étkezni családi vagy baráti körben, hajlamosak-e sietősen enni, ill. milyen gyakran reggeliznek, ebédelnek és vacsoráznak.

Az eredmények azt mutatták, hogy azok a fiatalok, akik gyakran ettek családi körben, később több gyümölcsöt, zöldséget és fontos ásványi anyagot, ill. kevesebb üdítőitalt fogyasztottak. A nők emellett felnőttkorukban hajlamosabbak lettek a reggeli étkezést is megtartani. Mindkét nem esetében kimutatható volt, hogy a családi étkezések gyakoriságával nőtt a vacsorázások gyakorisága felnőttkorban, és nőtt a „struktúrált étezések”, valamint a családi, ill. társasági körben megejtett étkezések fontossága.  

„Kutatási eredményeink azt mutatják, hogy a kamaszkori családi étkezések pozitív hatást gyakorolnak a fiatalok későbbi étrendjének minőségére” – állítják a szerzők. „A táplálkozási tanácsadóknak ösztönözni kellene a családokat, hogy olyan gyakran egyenek együtt, amennyire csak lehetséges”.

Forás:
www.sciencedaily.com
2007. szeptember 4.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr85571167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása