Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

A kihagyott reggeli megbosszulhatja magát

2008.05.12. 17:46 | iptamas | Szólj hozzá!

Címkék: cikkek fogyokura

túlsúly elhízás megelőzés reggeli fiatalok egészséges táplálkozásEgy felmérés szerint a napi rendszerességgel reggeliző kamaszok egészségesebben táplálkoznak és fizikailag aktívabbak, mint ezt az étkezést kihagyó kortársaik. A University of Minnesota kutatói mintegy 2200 fiatal esetében vizsgálták a reggeli-fogyasztás gyakorisága és a testsúly változásának összefüggéseit.

A rendszeresen reggeliző fiatalok testsúlya öt év múlva is kisebb arányban nőtt, és a testtömeg-indexük is alacsonyabb volt, mint kamaszkorukban a reggeli étkezést kihagyó társaiknak.

Mark Pereira komoly jelentőségűnek tartja a vizsgálat eredményeit. „Kutatásaink azt mutatják, hogy a rendszeres reggeli-fogyasztás nagyon fontos faktor lehet az étrend, az elhízás megelőzése szempontjából. Mindazonáltal további megfigyelések, elemzések is szükségesek ennek megerősítésére”.

Az elmúlt két évtizedben a gyerekek körében kétszeresére, a serülők körében háromszorosára nőtt a túlsúlyosak aránya. A bakfis lányok 57 %-a, a kamasz fiúk 33 %-a rendszeresen fogyókúrázik, és becslések szerint a gyerekek és serdülők 12-24 %-a kihagyja a reggeli étkezést. Tapasztalatok alapján ezek az arányok a kor előrehaladtával emelkednek.

„Ezek az eredmények rámutatnak, milyen fontos feladat megtanítani a fiatalokat arra, hogy a reggeli étkezés fontos része legyen a napi rutinnak” – mondta Dianne Neumark-Sztainer, a projekt vezető kutatója. „A kamaszok gyakran azt gondolják, hogy a reggeli kihagyása egy jó módszer a bevitt kalória csökkentésére, de az eredmények éppen ennek az ellenkezőjét bizonyítják. A rendszeres és egészséges reggeli fogyasztása segít megváltoztatni az egészségtelen táplálkozási szokásokat, mint pl. a bőséges vacsora stb.”

Forrás:
www.ScienceDaily.com
(ford.: Inántsy Tamás)
2008. március 03.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr99465251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása