Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

Ne hajtsuk túl a kövér gyerekeket!

2008.04.06. 09:19 | iptamas | Szólj hozzá!

Címkék: cikkek testmozgas

A British Journal of Sports Medicine folyóiratban megjelent tanulmány szerint a túlsúlyos gyerekek hatékonyabban tudnak fogyni, ha kevésbé intenzív testgyakorlást végeznek.

A kutatók harminc, 12 éves fiú – közülük 17 volt túlsúlyos, a többi sovány – esetében azt vizsgálták, hogy kerékpározás közben milyen hatékonysággal égetik testük zsírját. A mozgás intenzitásának 3 és fél percenként történő fokozásával igyekeztek megállapítani, hogy melyik szinten történik a leghatékonyabb zsírégetés.

Az eredmények az elhízott és a sovány gyerekek zsírégetésében jelentős különbséget mutattak ki. Az előbbi csoport intenzív mozgás idején sokkal-sokkal kevesebb zsírt égetett el, mint az utóbbi csoport tagjai. A kövér fiúk alacsonyabb intenzitáson fogyasztották leghatékonyabban a zsírjukat, és a mozgás fokozásával nem nőtt tovább ez az érték.

A szerzők úgy gondolják, hogy ez a túlsúlyosság és az ülő életmód velejárója. A kövér embereknek ugyanis más típusú az izomzatuk: az ő izmaik nagyobb arányban égetik el  szénhidrátokat, szemben sovány társaikkal, akik izomzata inkább a zsírokat „fogyasztja”.

Forrás:
www.sciencedaily.com
(ford.: Inántsy Tamás)
2008.03.31.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr77413230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása