Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

Nem reggeliznek, nem esznek halat a magyar egyetemisták

2008.03.18. 15:59 | iptamas | 1 komment

Címkék: cikkek magyarok

Az egyetemisták nagy része soha nem reggelizik, étkezéshez nem teljes kiőrlésű, hanem fehér kenyeret választanak, szinte egyáltalán nem esznek halat, egyötödük számára nincs szervezett testnevelés az egyetemen, naponta 3-4 órát ülnek a számítógép előtt - a többi között ez derült ki az Egy csepp figyelem Alapítvány által indított egyetemi egészségfelmérő program elemzéséből.
Az Alapítvány munkatársai három vidéki és három budapesti egyetemen végeztek felmérést 2007 március és október között, az eredményeket Dr. Aszmann Anna dolgozta fel Dr. Oláh Zoltán, kuratóriumi tag szakmai segítségével.

Az Egy csepp figyelem Alapítvány azért éppen az egyetemisták körében végzett felmérést, mert a szakemberek szerint a 18-21 év közötti korosztály a kötelező szűrésekből már kiesik, az iskolai évek alatt alig látja őket orvos. Ugyanakkor éppen ez az a korosztály, amelyben nő az elhízás, és a felnőtt (II. típusú) cukorbetegség, illetve más krónikus betegségek kialakulásának esélye.
Kiderült, hogy a hallgatók 69 százalékának a családjában van magas vérnyomásos beteg, családjuk 50 százalékában fordul elő szív-érrendszeri betegség, 41 százalékuk rokonai között van a cukorbeteg, és 35 százalékának családjában van jelentősen elhízott személy.

Az Egy csepp figyelem Alapítvány az egészségfelmérésen kívül egy állandó programmal is a figyelem középpontjában tartja az egészséges életmódot, a szűréseket: májustól folyamatosan kapcsolódnak a koleszterin-programhoz is a narancssárga felkiáltójellel ellátott gyógyszertárak, tehát ezeken a helyeken májustól már nem csak vércukrot, vérnyomást, hanem koleszterinszintet is lehet méretni.

Forás:
ww.50plusz.hu
2008.03.17.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr39384688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gitta 2008.03.19. 06:13:00

Egy csepp figyelem... de jó név, és jó az elgondolás is. Jó, hogy van ilyen alapítványunk.
Nagyon szomorú ez a statisztika. Pedig az egyetemisták gondolkoznak, csak épp nem ezzel vannak elfoglalva. És talán nem is ők ezért a felelősek, hanem a szülői ház. Az, hogy mit látnak otthon, a szüleik hogyan étkeznek, hogyan élnek. Abban a családban, ahol napi program a testmozgás, az egészséges élet, ott a gyerek is úgy fog élni. Ezt is lehet látni a statisztikában, hiszen a családi adatok is ellég elszomorítóak.

Hogyan lehetne ebből a körből kitörni?
süti beállítások módosítása