Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

A rendszeres havi böjt jót tesz a szívnek

2007.12.13. 09:34 | iptamas | Szólj hozzá!

Címkék: cikkek bojt

Az amerikai kardiológusok konferenciáján bemutatták egy vizsgálat eredményeit, amelyek szerint ritkább a szívbetegség a havonta egy napot böjtölő mormonok körében.

A vizsgálat, melyet Utah államban végeztek, kiterjedt a dohányzásra, az alkohol és a kávé fogyasztására is, de a vizsgált 515 embernél csak a böjtölés jelentett tényleges különbséget a szívbetegségek kockázatában: a böjtölők 59 százalékánál állapítottak meg szívbetegséget, míg a többieknél 67 százalék volt ez a szám. A különbség fennállt akkor is, ha a kutatók figyelembe vették a testsúly, az életkor, vagy más betegségek (diabétesz, magas vérnyomás) adatait is.

Lehet, hogy a mormonok általában is egészségesebben élnek, de a fenti adatok vonatkoznak a nem vallásos, de böjtölő emberekre is. Ha az ember szünetet tart a táplálkozásban, akkor szervezete a tartalék zsírt égeti el. Szünetel ilyenkor a cukor bevitele is, és a szervezetnek nem kell inzulint termelnie a lebontásához. A böjt tehát kis szünetet jelent, ami alatt a sejtek pihenőhöz jutnak.

A kutatók felhívják a figyelmet arra, hogy cukorbetegeknek nem ajánlott a böjtölés, továbbá, hogy a böjt lelassítja az anyagcserét, így a szervezet arra kényszerül, hogy kalóriát raktározzon el, mihelyt újra enni kezd valaki.

Dobos, L.

Forrás:
www.informed.hu
2007.12.11

Hogyan juthatsz elegendő vitaminhoz és ásványi anyaghoz böjt idején is?

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr18262444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása