Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

Kurkuma - ázsiai fűszer a népbetegségek megelőzésére

2008.06.25. 12:59 | iptamas | Szólj hozzá!

Címkék: cikkek csodaszerek cukorbetegseg

diabétesz, cukorbetegség, diabetes, kurkuma, gyógymód, cukorbetegség

 

A kurkumát, ezt az ázsiai fűszernövényt hosszú idő óta használják gyulladáscsökkentőként, sebgyógyítóként, ill. fájdalomcsillapítóként, de lehetséges-e, hogy a diabétesz megelőzésében is hatékony? Tekintve, hogy a szervezetben előforduló gyulladások számos egyéb betegség – így akár az elhízás és 2-es típusú cukorbetegség - kialakulásában szerepet játszanak, Drew Tortoriello, Naomi Berrie és munkatársaik egereken végzett kísérletekkel próbálták megállapítani a kurkuma hatását diabéteszes egyedekre.

A kutatók megfigyelték, hogy a kurkumával rendszeresen etetett állatok kevésbé voltak hajlamosak a 2-es típusú diabéteszre. Azt is tapasztalták, hogy közülük az elhízott egyedek májában és zsírszövetében egyértelműen alacsonyabb volt a gyulladások előfordulása, mint a kontroll csoportban. A tudósok feltételezik, hogy a kurkumin, ez a gyulladáscsökkentő, antioxidáns hatású összetevő felelős ezért azáltal, hogy az elhízás okozta gyulladásos folyamatokat csökkenti.

A kurkuma (Curcuma longa) esetében napi <12 gramm fogyasztása esetén nem tudunk az emberi szervezetre káros mellékhatásokról.

„Korai lenne beszélni arról, hogy az elhízott, diabéteszben szenvedő emberek esetében a kurkumin-terápia milyen eredménnyel járhatna” – mondta Dr. Tortoriello, a kutatások egyik vezetője. "Mindenesetre elsődleges gyógymódként napi kurkumin-fogyasztást előírni valószínűleg felelőtlenség. Viszont nagyszerű, természetes és biztonságos kiegészítő kezelése lehet a már bevált, hagyományos terápiáknak”.

Forrás:
www.sciencedaily.com
2008. június 20.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr46538311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása