Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

Több a túlsúlyos, mint az alultáplált

2008.05.22. 18:15 | iptamas | Szólj hozzá!

Címkék: cikkek

A történelem során először van több túlsúlyos ember a világon, mint alultáplált - hangzott el az osztrák sebésztársaság innsbrucki kongresszusán, amelyen egyebek között az új sebészeti technikák alkalmazása és továbbfejlesztése az egyik fő téma.

Reinhard Mittermair egyetemi professzor, az Innsbrucki Egyetemi Klinika fősebésze sajtóértekezletén elmondta, hogy a súlytöbblettel rendelkező emberek száma már meghaladja az 1,8 milliárdot. Csupán az Egyesült Államokban évente hozzávetőleg 300 ezren halnak meg elhízás miatt, a betegség és a vele járó következmények kezelésére fordított kiadások pedig évi százmilliárd dollárra (63,9 milliárd euróra) rúgnak.
 
A professzor felhívta a figyelmet arra is, hogy a túlsúlyos embereken végrehajtott műtétek során nem ritkán 15-20 centiméter vastag zsírrétegen kell áthatolni. Síkra szállt az olyan sebészeti technikák mellett, amelyek alkalmazásával a műtéti beavatkozás térbeli kiterjedése minimálisra szorítható: a behatolás során elkerülhetők például a nagyobb hasi területek, és jelentősen csökkenthető annak esélye, hogy  csontokat vagy lágyéki részeket sértenek meg. A cél az operáció kiváltotta traumának a lehető legalacsonyabb szinten tartása.
 
Helmut Weiss docens a beteg szervek természetes testnyílásokon keresztül történő eltávolítását szolgáló technológiák továbbfejlesztését szorgalmazta. Az endoszkópos műtéti eljárás (NOTES) lehetővé teszi, hogy az operációnak ne maradjon szemmel látható külső nyoma.

Forrás:
hvg.hu Egészség2008. május 22.            

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr35482723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása