Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

Fogkrém kakaóból?

2008.06.11. 21:17 | iptamas | Szólj hozzá!

Címkék: cikkek csodaszerek edessegek

kakaó jótékony fog fogápolás alternatív megelőzés fogszuvasodás kakaóA kakaónak, ennek az ízletes finomságnak a kivonata segíthet a fogszuvasodás megelőzésében. Az egészséges mosoly érdekében mossunk fogat az étkezések között, használjunk rendszeresen fogselymet és együnk sok csokit?

A Tulane University egyik fiatal kutatója, Arman Sadeghpour szerint a kakaópor - amely a csokoládéban, teában és egyéb élelmiszerekben is megtalálható - kivonata a fluoridot kiváltó alternatív hatóanyag lehet a fogkrémekben. Kutatásai szerint a kakaópor még a fluoridnál is hatékonyabban segít a fogszuvasodás megelőzésében.

A kivonat, ez a fehér színű, kristályos anyag - amely kémiai szerkezetét tekintve a koffeinhez hasonlít - segít a fogzománc megerősítésében, és ezáltal segít elkerülni korunk egyik tipikus fogbetegségét. A kakaópor jelentheti az első komoly újítást ebben az iparágban azóta, mióta 1914-ben elkezdték gyártani a fluorid-tartalmú fogkrémeket.

"A kivonat az állatkísérletek során már bizonyította hatékonyságát, ám valószínűleg több évnek kell még eltelnie, mielőtt emberi fogyasztásra is elérhetővé válik" - mondta Sadeghpour. Mindazonáltal már elkészült egy mentolos ízű "fogkrém-prototípus", amely a kakaó-kivonatot tartalmazza. Az ifjú kutató ennek segítségével hasonlítja össze az új és a hagyományos (fluorid) hatóanyag fogzománcra gyakorolt hatását. 

Forrás:
www.sciencedaily.com
(ford.: Inántsy Tamás)
2007. május 19.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr3515444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása