Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

Ha sokat eszel, fiút szülsz!

2008.04.27. 19:39 | iptamas | Szólj hozzá!

Címkék: cikkek

Angol egyetemek (University of Exeter és Oxford) legújabb kutatásai eredményei szerint kapcsolat áll fenn a kismama étrendje és a magzat neme között. A tanulmány egyértelmű összefüggést mutat a fogantatás időpontjában történő magasabb energia-bevitel és a születendő fiúk aránya között.

A vizsgálatba 740, első gyermekkel terhes brit anyát vontak be, akik még nem tudták a születendő utód nemét. A kismamák adatokat szolgáltattak arról, hogy milyen étkezési szokásokat folytattak a terhesség előtt, ill. annak korai szakaszában. Ezután három csoportba sorolták őket aszerint, hogy a fogantatás tájékán mekkora napi kalória-mennyiséget fogyasztottak el. A legmagasabb energia-bevitelű csoportban a nők 56%-a fiút szült, a szemben a legalacsonyabb energia-bevitelű csoport 45%-ával. Ehhez hasonlóan, a fiúknak életet adó anyák általában változatosabban táplálkoztak, nagyobb mennyiségben fogyasztottak káliumot, kalciumot, C-, E- és B12-vitamint. Szintén határozott összefüggés állt fenn a reggeli gabonapelyhek fogyasztása és a gyermek fiú „volta” között.

Az állatvilágból régebb óta ismert tény, hogy az anyák gyakrabban adnak életet hím utódoknak akkor, ha magasabb rangot foglalnak el, vagy a táplálékforrások bőven állnak rendelkezésre. A jelenséget főleg gerinctelenek esetében vizsgálták, de megfigyelték ló, szarvasmarha és egyes szarvas-fajok esetében is.

Forrás:
www.sciencedaily.com
(ford.: Inántsy Tamás)
2008. 04. 23.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr20444551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása