Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

  • Hibás feed URL.

Egyik kedvencem

Utolsó kommentek

Fitt élet

  • Hibás feed URL.

Utolsó kommentek:

Barta Anett 2015.12.07. 23:39:33

Mióta betegség egészségesen étkezni? Ennél fontosabb szerintem nincs is az életben. Az vagy amit megeszel...ha éhezteted magad az meg az anorexia...a leírtak alapján Nekem ez a legkevésbé sem tűnik betegségnek.

Bejegyzés: Az egészségmánia megbetegít?

Ferenc Szigetvári 2015.11.28. 20:53:04

Erdekes,hogy a teljes novenyi etrend / Kina tanulmany/ fel sem vetodik a cikkekben, pedig a szerzo a jolet betegsegeit es a testsulyt egyarant kezelhetonek tartja altala.

Bejegyzés: Együnk sokat és fogyjunk!

zolaf · http://www.masszazs.cu.cc 2012.05.01. 00:19:43

Sajnos az, hogy mi iránt vonzódunk, mit kívánunk fogyasztani nagyobb mennyiségben, evolúciós hozadék. Nyilván nagyobb affinitás alakutl ki azon anyagok iránt, amik szűkösen álltak rendelkezésre, de a szervezetnek nagy szüksége volt rá. Kívántuk, tehát nagyobb erővel kutattuk.

Ma viszont már nincs hiány semmilyen fontos anyagból. Sőt. Mindent bőven termelünk. Viszont szervezetünk nem tudta ezt még lekövetni. Tehát a kívánalom, a vágy megmaradt, rendelkezésre is áll a vonzalom tárgya, tehát faljuk is.

Ezenkívül mai társadalmunkban a fogyasztás egyfajta mérce, követendő példa. Gazdaságunk erre alapul. De ténykérdés, hogy ez zsákutca. Sokan látjuk már az utca végét, de...

Na erről inkább itt elmélkedem tovább:
www.masszazs.cu.cc/

Bejegyzés: Étkezési szokások és elhízás

miti88 · http://fitt-es-egeszseges.com/ 2011.10.21. 19:17:12

Kösz szépen a cikket. Leginkább arra döbbentett rá, hogy igen kevés vizet fogyasztok. Legalább 3,5 liter nagyon soknak tűnik, kivált annak aki alig iszik egy fél liter vizet naponta.

Bejegyzés: Hogyan lúgosítsuk szervezetünket?

Tenyeres0 2011.09.08. 15:29:44

Nemsokara jön a hell egészséges energiaitala!!!

Bejegyzés: Az energiaitalok mellékhatásai

safranypeter 2011.01.24. 09:51:39

Nem tudom, hogy mit egyek. Ezek után...

Bejegyzés: A magas vérnyomás étrendi kezelése

Jánoska12 2011.01.17. 09:04:32

Örülök, hogy végre megemlítették a zöldségeket és gyümölcsöket. Több oldalon is nézelődtem a témával kapcsolatban, de mindenütt írtak érdekes dolgokat. Számomra ez az összefoglalás a legjobb. Valahol láttam, hogy a lélegzéssel is lehet savtalanítani. Nem értek egyet azzal a cikkel. Részben azért mert méregtelenítőnek írták a tüdőt, amiről tudjuk, hogy nem igaz, mert csak oxigénnel látja el a szervezetet, másrészt akkor inkább már tornázik az ember. A mozgással mégiscsak többre jutunk. Számomra érdekes dolognak számít, hogy ezt valaki fogyóra használja. Bevallom nekem meg se fordult a fejemben. Néha tartok egy-egy ilyen savtalanító kúrát és utána sokáig jól érzem magamat a bőrömben. Fittnek érzem magamat utána. Bár én könyvből csinálom, mert nem vagyok még szakavatott a témában. :) h ttp:/ /bit.ly /dGkCfs

Bejegyzés: Hogyan lúgosítsuk szervezetünket?

miren75 2010.12.06. 19:50:46

Gyere csatlakozz te is a vitalionphplusz.network.hu közösséghez!

Itt találsz egy nagy csomó információt, tapasztalatot a lúgosítással kapcsolatosan. Írd le Te is a véleményed és tapasztalatodat!

HÁZHOZ JÖN A FÜREDI IONIZÁLT LÚGOSÍTOTT IVÓVÍZ!

SŐT! Akár INGYENES SZÁLLÍTÁSSAL is!

És…. Még tudjuk fokozni, mert ha úgy döntesz, miután megismerted a terméket, hogy továbbajánlod, akkor további kedvezményeket érhetsz el és pénzt is kereshetsz vele.

Hogy miért jó a lúgosítás, hogyan lehet a kedvezményeket elérni és pénzt keresni, azt a webkonferenciákon meghallgathatod minden kötöttségektől mentesen!

Szeretettel várjuk a fogyasztókat is a webkonferencián!

Keddenként 19 órakor

Terem linkje: my.dimdim.com/anti/

Kérlek belépéskor írd a neved elé, hogy Irén -

Ha közben vagy utána kérdésed van, megtalálsz skype-on: merczel.iren vagy e-mailon: merczel.iren@gmail.com vagy telefonon: 06 30 454 4458

Bejegyzés: Savas és lúgos hatású élelmiszerek

Ric28 · http://www.masszazsport.co.cc 2010.08.08. 12:16:58

Hát igen a magyarok nagy többsége előnyben részesíti a gyors előre elkészített ételeket.

Bejegyzés: Élvezetes étrend az egészséges életért

Ric28 · http://www.masszazsport.co.cc 2010.08.08. 12:15:00

Érdekes .
De ez a mondás nagyon tetszik :)

Bejegyzés: A zöld tea és a baktériumok

Ric28 · http://www.masszazsport.co.cc 2010.08.08. 12:12:31

Hát ez érdekes .. Mindent meg lehet cáfolni az már biztos !

Bejegyzés: A C-vitamin és a megfázás - mi az igazság?

winnie1829 2010.07.30. 18:52:45

Szerintem ez így, ahogy a címben elhangzik, nem igaz. Vagyis, hogy :"Az aerobik csökkenti az étvágyat" - ez nem helytálló, bár lehet, hogy az elhízott vagy a túlsúlyos embereknél jelentkezik étvágycsökkenés.
Meg is indokolom, szerintem miért túlzás a címben foglalt állítás.
Általános iskolás korában leányunk, több más hasonló korú lánnyal együtt rendszeresen járt aerobik edzésekre, minimum heti 3x2 órát. Versenyeken, ill. bemutatókon is részt vettek.
A lányok életkora 8 és 15 év között váltakozott, lányom kb. 10-12 éves korában aerobikozott, tehát nagyjából 2 éven keresztül intenzíven foglalkozott az aerobikkal.
A lényeg az, hogy ennek ellenére az étvágya nem csökkent, sőt! Minden helyzetből képes volt enni, saját magam is elképedve láttam, mikor edzés után ezek az izmos, erős, "szikár" lányok megrohanták a pékséget, büfét, stb. és tekintélyes mennyiségű - nem éppen kalóriaszegény - élelmiszert vittek be szervezetükbe, rengeteg folyadékkal persze.
Kivétel nélkül, korra, testalkatra való tekintet nélkül mindannyian jó étvággyal voltak megáldva, akár pár hónapja vagy több éve űzték ezt a sportot.
Ezzel nem a tudományos kutatások eredményeit szeretném megkérdőjelezni, csak a cím megfogalmazását kifogásolom, amely szerintem megtévesztően nagy általánosságban kijelenti, hogy íme, itt a "csodaszer", az aerobik, ami csökkenti az étvágyat. Leányunk és akkori aerobikos társai azt hiszem rácáfolnak erre az általánosításra.
Az lehet, hogy a túlsúlyos, elhízott, avagy más korcsoporthoz tartozó embereknél fennáll az étvágycsökkenés az aerobik - vagy esetleg más sport, mozgás - hatására, de az általam ismert aerobikosoknál bizony nem állt fenn étvágycsökkenésnek még a gyanúja sem.
Úgy érzem, ezt le kellett írnom, annak ellenére, hogy nem kutattam a témakörben, orvos avagy tudós sem vagyok, csak egy szülő, aki saját tapasztalatát szerette volna megosztani másokkal, főleg azokkal, akik rögtön készpénznek veszik a főcímekben megjelenő, nemegyszer túlzó kijelentéseket.
További szép napot, üdv mindenkinek!

Bejegyzés: Az aerobik csökkenti az étvágyat

aranyláz 2010.07.01. 20:01:06

Én sem találtam a neten táblázatot a savas ill. lúgos élelmiszerekről, viszont egy remek könyvben ezek részletesen le vannak írva: Harald Hosch: Egészség savtalanítással
Keressétek könyvesboltokban, antikváriumban esetleg a neten.

Bejegyzés: Savas és lúgos hatású élelmiszerek

marós 2010.06.01. 14:45:07

Szeretném tudni, hogy a mák, kókusz-reszelék melyik kategóriába tartozik(lugos-e, savas-e a hatása), és mennyi 100 gramm Eq értéke. Válaszát, és fáradozását előre is köszönom. Üdvözlettel: marós.

Bejegyzés: Savas és lúgos hatású élelmiszerek

Hamori.Anna 2010.03.31. 05:02:54

Szeretettel ajánlom e honlapot mindenki figyelmébe:.

egeszseghazugsagso.freewb.hu/

Hámori Anna

Bejegyzés: A magas vérnyomás étrendi kezelése

Hamori.Anna 2010.03.27. 00:11:27

Végezetül, - sajnos már a csapból is az folyik hogy mérsékelni kell a sófogyasztást, aminek az eredménye, a betegségek sokasága, az orvos pedig nem sót rendel, hanem gyógyszert!
Sajnálatos, hogy az Egészségügyi Világszervezet is a gyógyszeripar szekerét tolja. A magyarországi "helytartók", mint pl a Magyar Nemzeti Szívalapítvány (?) is, halad a VHO nyomdokaiban. Azaz a só káros hatásairól papol, jóllehet a beteg szív nem a NaCl-tól beteg, hanem attól hogy nem jut hozzá elegendő tiszta nátriumkloridhoz! Ahelyett, jórészt kálisót etetnek a néppel, ami pedig valóban betegsége(ke)t okozó! (Méghogy szívalapítvány..., ugyan, hisz nem a szívbetegek érdekeit képviseli, hanem egészen mást...)
Óriási hadjárat van a só ellen, ami pedig (a vízzel együtt) az életet jelenti. A minap, (nemelőször,) a TV-ben is hosszasan taglalták a só szívbetegséget előidéző, magasvérnyomást okozó tulajdonságát. S mivel, a nép zöme az "agymosó" médiákból (TV-ből, írott sajtóból) merít, még véletlenül se jut a valóságot rejtő információ birtokába, - vékával hordja a pénzt a patikába...

Sokakat félrevezetnek a szemfüles (vagy inkább pofátlan, csaló) kereskedelmi vállalkozások, melyek kihasználják a gyógyszerbiznisz só-dogmáját, - azt állítva, hogy a "tengerisó", amely minden elemet tartalmaz, egyedül csak az jó só. Remélem, sikerült az előbbiekben rávilágítanom, hogy a "himalájasó", a "hunza-só" és a többi hasonlóan jó csengésű drága sókülönlegességek, semmi másra nem alkalmasak, mint arra hogy az emberek pénzét megszerezzék.

Hámori Anna

Bejegyzés: A magas vérnyomás étrendi kezelése

Hamori.Anna 2010.03.26. 23:29:35

Elnézést kérek, véletlenül, dr. Országh Józseftől nem a megfelelő url-t másoltam be. (Jóllehet, amiről ott ír, igencsak érdekfeszítő téma, - betegségeinket illetően...)
Az idevágó cím ez: www.eautarcie.com/Vizonellato/3.Esovizhasznositas/A.Az_esoviz_minosege.htm - azon belül pedig, "Az oldott ásványi sók szerepe az ivóvízben" alcím alatt található a lényeg: "Szervezetünk ásványi só készletét a fogyasztott táplálékból veszi fel. A különböző elemeket, amelyekre szükségünk van, mint a kalciumot, magnéziumot, nátriumot, káliumot, vasat és a nyomelemeket szervezetünk csak nagyméretű szerves molekulákkal körülvéve tudja hasznosítani. Ezek a fémionok mindig csak szerves komplexek alakjában épülhetnek be szervezetünkbe."
(Itt említi a nátriumot is, azomban hozzáteszem hogy dr. Országh József az ivóvízzel összefüggésben írt cikkéről van szó.)
Megtoldom még egy másik címmel is: www.eautarcie.com/Vizonellato/3.Esovizhasznositas/Adalekok/Asvanyi_anyagok.html - aholis Országh József a következőket írja: "Biológiailag az „ásványi anyag” fogalmának nincs jelentése. Ásványi anyagokról csak földtani, vegyi és ásványtani körökben van értelme beszélni. Élő szervezetekben nincsenek szigorú értelemben vett ásványi anyagok. Itt fémes jellegű, pozitív, elektromos töltéssel bíró ionok vannak. Ezek az ionok első közelítésre azonosak a vízben oldott ásványi sók elektrolitikus disszociációja folytán felszabadult ionokkal. Innen származik az a leegyszerűsített, bár téves felfogás, ami a kettőt azonosítja. A kettő között lényeges különbség van, ami a kérdéses iont mindig kísérő molekula halmaz (solvatációs burok, vagy korona) szerkezetéből adódik. Ez a burok „fémjelzi” az iont, mint egy azonosító igazolvány. Beépítéshez az élő szervezet a szerkezettől függően az iont befogadja, vagy a vizelettel eltávolítja. Ezzel szemben néha beépítve, de főleg átmenőben a szervetlen ionok is részt vesznek a legkülönbözőbb élettani folyamatokban. Erre kitűnő példa a konyhasóban lévő szervetlen nátrium és kisebb mennyiségben lévő kálium ionok szerepe a sejtekben kialakuló elektromos potenciál különbségek kialakításában. Ezeket az ionokat szervezetünk szerves „burok” nélkül is hasznosítja. ..."
"... fémionokat konyhasó kivételével az élőlények, normális körülmények között, csak szerves burkolatukkal együtt építik be. Érdemes megjegyezni, hogy a víz, a levegő és a konyhasó kévételével minden, amit egy élő szervezet magához vesz, szerves eredetű. Az élő anyagban (táplálékban) lévő fémes elemek kivétel nélkül ionizáltak és szerves szolvatációs burokban vannak. Ezeket nevezik a vegyészek „chelatált ionoknak” amelyek, az un. koordinációs vegyi kötésekkel keletkeznek. Szervetlen ásványi sókban a fémes ionokhoz csupán szintén szervetlen anionok kötődnek. Oldódás után pedig, csak a vízmolekulák. Az olyan fémes természetű elemek, mint a kalcium, magnézium, vas, mangán vagy a szilícium, stb., élő szervezetbe csak szerves, „chelatált” formában épülnek be..."
(A jelzett címek alatt, - méginkább a teljes weboldalakon, - az idemásoltakon ill. idézeteken túl, egyéb, nagyon fontos információkról is tudomást szerezhet aki elolvassa a cikkeket.)

Hámori Anna

Bejegyzés: A magas vérnyomás étrendi kezelése

Hamori.Anna 2010.03.26. 20:03:17

Itt az emlitett cég címe (ahol tiszta NaCl vásárolható):
www.salinen.hu/termekek/gyogyaszati.html

S talán nem bánják az itt olvasgatók, ha még néhány gondolatot hozzátennék a fentiekhez...

Mindenütt azt olvasom, hogy "tengerisót" vegyünk, mert abban minden elem benne van...
Nos, nem árt elgondolkodni egy kicsit.
A Földön a sóbányák kivétel nélkül mind, az egykoron létező őstengerek, óceánok nyomán keletkeztek. Vagyis, a létező sók mind, tengerisó!
Amit viszont ma tengerisó-ként árulnak, az (ha lehet hinni), a tengerből szárítással és/vagy lepárlással készül.
S valóban, benne van minden, azaz, a Földünkön a természetben fellelhető mind a 84 elem.

A sóbányákban is és minden más esetben is a nátriumklorid legalul, a káliumklorid felül helyezkedik el. A sóbányák esetében a NaCl-t és a KCl-t jobbára már a helyszinen elkülönítik. A többi alkatelemet pedig, különböző célokra (pl festékgyártás) vonják ki, s így, végül megmarad a tiszta NaCl.
A "tengerisókból" - a legtöbb esetben - nem vonnak ki semmit. Inkább hozzáadnak, - káliumot...

Attól függően viszont, hogy honnan mely tengerből származik a só, változik az összetétele. A Na és a K aránya a tengerekben átlagosan (és ezt fontos kihangsúlyozni, hogy átlagosan!) 30 az 1-hez. (30x több nátrium- mint káliumion.) Azomban a külömböző helyeken más-más az arány, némely helyütt pl 46 vagy több, másutt meg a harmincnál jóval kevesebb. Nagyon nem mindegy tehát, hogy a vásárolt "tebgerisó" honnan mely helyről származik, mert tartalmazhat akár veszélyes mennyiségben is káliumot. (Sajnos enélkül is előállhat ez a helyzet, mert a "tengerisók" többségét is dúsítják káliummal, csak ez nem köztudott.)
A veszélyes mennyiségről fentebb már volt szó, a lényeg, hogy a só káliumtartalma nem szabad(na) több legyen, mint amennyi az izotóniás oldatban is van, azaz 30 az egyhez.
A vérelektrolit, a 99% víz, 0,9% konyhasó (NaCl), 0,03% kálisó (KCl) arány esetén optimális, ez az ún. "fiziológiás" arány.

Szükséges-e a sónak tartalmaznia az összes elemet?
A válasz határozottan NEM! Éspedig a következők miatt nem:
Az emberi szervezet a szervetlen formában lévő ásványianyagok közül csak kettőt tud jó hatásfokkal hasznosítani, - a nátriumot és a káliumot. Az összes többit, csak és kizárólag szerves formában képes felszívni! A szervetlen anyagok a szervezetünkben semmilyen működésre nem alkalmasak, a kiválasztórendszerünk nem képes azokat kiválasztani, eltávolítani, lerakódnak bennünk úgy rendesen és hosszutávon mérgeznek bennünket.
Egy kicsit még pontosítanék... A szervezetünkön belül, minden ásvány ionos formában van jelen. Ahogyan a növényekben is. Ezért hasznosul kiválóan a növények ásványianyagtartalma. Ez vonatkozik a növényekben található káliumra is.
Elmondható, hogy a növények, a korábbi időkhöz képest manapság legalább egy nagyságrenddel több káliumot tartalmaznak, - köszönhetően a kálisó-műtrágyák elterjedésének és a vele kapcsolatos hamis és félrevezető állításoknak, miszerint a kálisótól sokkal jobban fejlődnek a növények. Ez ugyanis nem igaz, a kálisóval mindenkor együtt adagolt nitrogén az, ami a növények nagyob növekedésére és/vagy hozamára hat.
Egy kicsit eltértem, de akkor már azt is hadd mondjam el, hogy a műtrágyázás az oka a növények tápanyagtartalma csökkenésének is. Ugyanis, a műtrágyák soha nem tartalmazzák az összes, a 84 elemet, legföljebb 10-et, de jellemzően csak hármat, úgymint NPK azaz nitrogént, foszfort és káliumot. Márpedig, ha folyamatosan csak e 3 elemet pótoljuk vissza a talajba, miközben a növények az összes többit is hasznosítanák, akkor előbb-utóbb az emlitett három elemet kivéve, az összes többinek a hiánya áll elő a talajban! Ezért a növényeink nem juthatnak hozzá a tápanyagokhoz, s emiatt nem is tartalamzzák azokat a régebbi idők szerinti mennyiségben.
Ugyanez igaz az állati eredetű táplálékainkra is, amennyiben olyan növényi élelmet kaptak, amely csak NPK által lett "felfújva".

Mindezekről Tejfalussy András honlapján lehet részletesebben olvasni: aquanet.fw.hu/
míg az ásványianyagok és nyomelemek hasznosulásáról a szervezetünkben dr. Országh József jóvoltából informálódhatunk mélyebbrehatóan. A címe: www.eautarcie.com/Vizonellato/3.Esovizhasznositas/D.Klor_es_a_viz.htm

Bejegyzés: A magas vérnyomás étrendi kezelése

Hamori.Anna 2010.03.26. 02:27:39

Kedves Kde!

"... csak egy kérdésem lenne: honnan tudom, hogy igazi sót veszek? ..."
Sajnos azt kell mondja, sehonnan. Ugyan, van módja annak hogy megbizonyosodjunk afelől hogy a vásárolt só valóban NaCl-e avagy KCl-t is tartalmaz-e, de az drága kémiai eljárást jelent. Ugyanez vonatkozik minden más, a sóban levő anyagokra, így az alumíniumra is.
A KCl jelenlétét a konyhasóban, egy igen egyszerű módon is ellenőrizni lehet, de a mennyiségét illetően csak következtetni, becsülni lehet: tessék feláldozni 1kg bolti sót, amit fel kell oldani a kb 100l fürdővízben, majd abban megfürödni. (Nem kell aggódni, nem veszélyes...!) Ha a feloldott só, tiszta NaCl, akkor a fürdés után az Ön bőre finom, bársonyos lesz tőle. Ha azomban, viszonylag nagyobb mennyiségű (30-40% vagy több) KCl-t is tartalmaz, akkor az a bőr kipirosodását fogja okozni.
A NaCl és a KCl házilag is különválasztható, egyszerű desztillálással: a lepárlást követően, a só alsó hányada NaCl, míg a KCl felül fog elhelyezkedni. Eltér a szinük, ami alapján könnyedén eltávolítható a káliumtartalmú rész.
Sajnos azomban ez se olcsó megoldás, a felhasznált energia miatt... Egyéb anyagokra vonatkozóan pedig bonyolultabb eszközök szükségesek.

"... megírná azt a sót, amit nyugodtan megvehetek? ..."
A tiszta NaCl, nem tartalmaz idegen anyagokat, pl csomósodásgátlót sem (ezért a levegő páratartalma miatt csomósodik is rendesen). Ilyet csak a patikákban lehet beszerezni. Sajnos azomban, a legtöbb patika elutasít. Szerencsés az, aki olyan patikára lel ahol hozzájuthat.
Budapesten van egy vállalat, aki a patikákat is ellátja tiszta sóval és egyéb kémiai feladatokhoz is árul különböző sókat. Náluk, nagyobb tételben is vehet bárki (pl 25kg) NaCl-t. Sajnos a cég neve nem jut eszembe...

Csak ezeket tudtam válaszolni Önnek.

Annyit még elmondanék itt, hogy a fentebbi hozzászólásban megadott url-ek közül az egeszseg-hazugsagok.lapunk.hu sajnos megszünt (hallomásom szerint tragikus eset miatt). Az ottani, nagyon kimerítő cikkek (nemcsak só-témában) sajnos nemigen lelhetők fel másutt. Azomban, Tejfalussy Andrással készült egy video, amit szeretettel ajánlok mindenki figyelmébe, íme a cím:

docler.hu/video/187866

A káliumról egy kiváló írás található ezen a címen:

biokemia.blogol.hu/

Miklósi István írása pedig továbbra is elérhető itt:

tisztaso.narod2.ru/

Ennyit tudtam segíteni...
Üdvözlettel: Hámori Anna

Bejegyzés: A magas vérnyomás étrendi kezelése

kde 2010.03.23. 09:22:51

Engem is érdekelne a lúgosító ételek Magyarországon kapható listája! Megköszönném, ha valaki feltenné.

Bejegyzés: Savas és lúgos hatású élelmiszerek