Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

Az egészség megőrzésének művészete - a régiek szerint

2008.06.08. 17:42 | iptamas | Szólj hozzá!

Címkék: cikkek

A teljesség elvét követő gyógyítás művészetének lényege - a már fájdalmas és kellemetlen fizikai, illetve mentális tünetek formájában megnyilvánuló kór kezelése helyett - a betegség előre látása és megelőzése.

A modern orvoslás a már beteg emberek egészségének helyreállítását hangsúlyozza, és kevés figyelmet fordít az egészségesek állapotának fenntartására. A teljességet szem előtt tartó rendszer alkalmazásával viszont felfedezhetőek az energetikai egyenlőtlenségek, jóval a betegségek kitörése előtt. További megoldást jelenthet az illető életvitelének a természet törvényéhez igazítása, hogy ilyen egyenetlenség ne fordulhasson elő.

A teljesség elvét követő gyógyászat szerint a betegség oka külső vagy belső lehet. A külső okok többnyire olyan éghajlati megnyílvánulások, amelyek a szervezetet megtámadhatják (nyirkosság, szél stb.). 
A belső kiváltó okok elsősorban abban rejlenek, hogy szélsőségesen belemerülünk érzelmeinkbe. Ez először egy adott szervet gyengíthet, később kiegyensúlyozatlanságot és zavart okozhat az összes többi szervben is. Emellett azonban számos egyéb belső ok is lehetséges. Helytelen táplálkozás, túlzott kimerültség, mérgezés, baleseti sérülés, élősködők, örökletes tényezők stb. Bármilyen, a test természetes egyensúlyában jelentkező tartós zavar betegség-állapotot eredményez, végső soron megrövidítve az érintett személy természetes élettartamát.

A jó egészség megőrzésének négy feltétele van - állítja a NeiJing, a gyógyításról és egészségről szóló mértékadó mű, amelyet a legendás Sárga Császár állított össze több ezer évvel ezelőtt. Ez a négy feltétel a következő: az elme ápolása, a megfelelő testmozgás, a helyes és kiegyensúlyozott étrendmegtartása, valamint az alkalmazkodás az állandóan változó környezeti feltételekhez. Az összes felsorolt megközelítés célja az, hogy megőrizzük az összhangot önmagunk és a világegyetem természetes törvénye között.

Ni Hua-ching

Forrás:
Aranyhegy c. folyóirat 2006. IV/12. szám
www.aranyhegy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr21509924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása