Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

Káros is lehet az Atkins-diéta?

2008.05.16. 15:32 | iptamas | Szólj hozzá!

Címkék: cikkek fogyokura

Az Atkins-diéta számos, szívbetegséghez vezető állapotot fokoz, beleértve az LDL koleszterin szintet - állítja egy tanulmány, amelyet az amerikai szív egyesület (American Heart Association) konferenciáján mutattak be.

A kutatók egy hónapig 18, Atkins, South Beach (déli parti) és Ornish diétában résztvevő embert tanulmányoztak, rendszeresen mérve vérzsír, koleszterin, és gyulladásos marker szintjüket, valamint véredényeik rugalmasságát és nyújthatóságát. Mint kiderült, míg az Atkins-diéta tovább rontotta a szívbetegségek indikátorait, addig a többi javította azokat - számolt be a NaturalNews cikke.

Michael Miller, a University of Maryland orvostudományi központjának kardiológusa elmondta, hogy „valóban az Atkins-diéta a legrosszabb”. A kutatók ugyanis azt találták, hogy az Atkins-módszer során a kalória 50 százaléka zsírból származik, ellenben a South Beach 30, és az Ornish 10 százalékával.

Az Atkins diétázók között az LDL-szint ( a vér rossz koleszterinje) átlagosan 7 százalékkal emelkedett, míg a gyulladásos markerek 30 és 40 százalék között növekedtek. A másik két diéta esetén az LDL-szint 7-10 százalékot esett, és a gyulladást jelzők vagy stagnáltak, vagy 15-20 százalékot csökkentek.

Az Atkins- és más diéták hatásáról készült széles körben elterjedt korábbi tanulmányok eltérő következtetéseket vontak le. Ahhoz, hogy legyen egy jóval pontosabb elemzés, Miller és további kutatók elhatározták, hogy elvégzik saját méréseiket azt követően, hogy a résztvevők súlyvesztése abbamarad, mivel a diéta elején a gyors fogyás hirtelen, de gyakran ideiglenes esést okoz a koleszterint-szintekben.

„Amikor fogyunk, minden jónak tűnik, de kis idő múlva jön a stagnálás, és elérjük a fenntartó állapotot” – mondta a kutató, hozzátéve: „nem ajánljuk az Atkins-diétát, sokkal hasznosabb, ha olyan diétát választunk, amely hosszútávon egészségesebbé tesz minket a fogyás után is.”

Forrás:
hvg.hu Egészség
2008. május 16.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr97472639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása