Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

Rákmegelőző szérum görögdinnyéből

2008.04.15. 15:46 | iptamas | Szólj hozzá!

Címkék: cikkek rak gyumolcsok

Görögdinnyéből készítettek rákellenes kivonatot dél-koreai tudósok: minden eddiginél nagyobb koncentrációban sikerült likopint (egy antioxidáns hatású anyagot) kivonniuk a népszerű gyümölcsből.

Az állami Korea Élelmiszerkutató Intézet munkatársa, Kim Cheol-jin kutatásvezető szerint a likopin, mely a paradicsom színét is adja, nagyobb koncentrációban található az általuk alkalmazott eljárással előállított görögdinnye-eszenciában, mint az eddig paradicsomból készített kivonatokban.

A likopin a gyümölcsök és zöldségek természetes piros színezőanyaga, a karotinoidok csoportjába tartozik, amelyekről már több kutatás kimutatta, hogy hatékonyak bizonyos ráktípusokkal, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel szemben, és antioxidáns hatásuk miatt lassítják az öregedési folyamatokat is.

A dél-koreai kutatók szerint a világszerte csupán néhány laboratóriumban alkalmazott eddigi eljárással 1-15 százalékos likopin-koncentrációjú kivonatot képesek előállítani, míg ők új módszerükkel 80 százalékos eszenciát nyernek.

Ráadásul nem csupán jobb minőségű kivonatot állítanak elő a piros húsú gyümölcsből, de kidolgozták azt is, miként lehet élelmiszerekben és gyógyszerekben felhasználni.

A kifejlesztett eljárás további előnye, hogy míg az eddigi módszerrel nyert likopin csak olajban oldódik, az új eljárással vízben oldódó hatóanyag nyerhető, ami jelentősen növeli alkalmazhatósági körét.

Forrás:
MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr41425228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása