Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

  • Hibás feed URL.

Egyik kedvencem

Utolsó kommentek

Fitt élet

  • Hibás feed URL.

Savasítanak a gyümölcsök?

2008.01.07. 18:29 | iptamas | 1 komment

Címkék: gyumolcsok savasodas

„Hogy itt megint egy téves nézet ellen kell a harcot felvenni, azt mindennapos mérésekkel igyekeztem saját magam, kizárólagos gyümölcstáplálkozással bebizonyítani. Az eredmény a vártnál jobb volt. A korábbi 6,2 körüli pH (vizeletben mérve reggel) már a harmadik napon 6,8-ra, később 7,2-re javult. (A pH 0-7-ig a savasságot, 7-14-ig a lúgosságot jelzi. Az ideális érték 7,2-7,4 között van. A savbázis egyensúlyt mérésekkel ellenőrizhetjük saját magunk. A reggeli vizeletben ún. lakmuszpapírral, ami a lúgosság-savasság mértékét jelzi, megállapítható szervezetünk belső egyensúlya). Ekkor jöttem rá az igazi okokra, s arra, hogy a tiltóknak és a kúrák szorgalmazóinak is igazuk van, csak nem vették figyelembe az alkoholképződésre vonatkozó intelmeket.

Ugyanis tapasztalatom szerint, ha magában csak gyümölcs került a szervezetembe, még ha az savas paradicsom vagy citrom volt is, a hatása lúgos lett. Ha keményítő tartalmú ételekkel vagy zöldségfélékkel fogyasztottam együtt - egy emésztési cikluson belül -, akkor a hatás már nem volt lúgosító. Így a kenyérrel fogyasztott gyümölcs ismét a korábbi 6 pH körülire savasított, de a müzliben fogyasztott nyers gyümölcs is ugyanazt a hatást eredményezte. Így tehát az alkoholképződésben kell a savasodás okait keresni, és nem a gyümölcsben. Ez a felismerés óta vagyok híve a tiszta gyümölcstáplálkozásnak (mindig az éppen aktuális gyümölcsének). Fogyaszthatunk gyümölcsöt a nap jelentős részében, vagy tartsunk egész napos gyümölcskúrákat! Arra figyeljünk, hogy elegendő idő teljen el a gyümölcs és a más összetételű táplálékok fogyasztása között!”

Forrás: Ferencsik István Természetes életmód ételei
www.vitaminsziget.com

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr85286729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gitta 2008.01.08. 08:46:11

Ennek a cikknek örülök. Sok helyen olvastam (makrobiotika, pH csoda), hogy ne együnk gyümölcsöt, mert azok savasítanak. Igen, bizonyos körülmények között igen, de van egy szabály: minden gyümölcsöt magában és éhgyomorra kell enni. Ezért nem értem, miért írnak le egy egészséggel kapcsolatos cikkben olyat, hogy ebéd után együnk meg egy almát... (ez egy másik írás volt)