Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

Sohasem túl késő elkezdeni!

2007.12.30. 21:12 | iptamas | 4 komment

Címkék: cikkek hosszu elet

A NewYork-i Presbyterian Hospital egy új tanulmánya szerint az idősek számára sem késő az életmódváltás: diétával és rendszeres testmozgással javíthatnak az egészségükön még akkor is, ha a múltban egészségtelenül éltek.

A jelentés tudományos irodalmakra támaszkodva azt találta, hogy a 65 évnél idősebb korosztály esetében az egyszerű, könnyed életmódváltások jelentős mértékben hozzájárulhat az egészségükhöz. Így jelentősen csökkenthető több betegség, pl. túlsúlyosság, rák, csontritkulás, szív- és érrendszeri betegségek kockázata.

„Azt gondolom, hogy ez egy rendkívül fontos és pozitív üzenet” – mondta a lap főszerkesztője, Dr. Richard S Rivlin professzor. „Az idős emberek gyakran úgy érzik, hogy túl késő az egészségükért tenniük, de ez egész egyszerűen nem igaz.”

Dr. Rivlin elemezte, hogyan tudnak az idősek javítani egészségi állapotukon azáltal, hogy testük zsírtartalékát csökkentik, és növelik az izomtömeget. Az alacsony zsír- és kalória-tartalmú, zöldségekben és gyümölcsökben gazdag étrend, a rendszeres testmozgás mellett segíthet elkerülni az öregedéssel járó betegségeket.

Konkrét eredmények:

  • Magas vérnyomás csökkentése – az idősebbek között minden más korcsoportnál drámaibb javulást lehet elérni körültekintő diétával és rendszeres testmozgással. A magas vérnyomás csökkentésével a férfiak egyötöde, a nők 30 százaléka esetében lehet a szívinfarktus kockázatát csökkenteni.
  • Rák megelőzése – egy tanulmány szerint a rákos megbetegedések kockázatát közel 50 százalékkal csökkentette a testgyakorlás és diéta együttes alkalmazása.
  • Az említett módszerekkel szintén kitűnő eredményeket lehet elérni a túlsúlyosság és a csontritkulás megelőzésében.
  • A kálcium és D-vitamin pótlása a csonttörések számának csökkentésében játszott szerepet.

„A tanulmányunk megvizsgálja a legújabb eredményeket, amelyek rámutatnak, hogy milyen hatása lehet egy egészségesebb életmódnak a szív- és érrendszeri betegségekre, a rákra és a csontritkulásra” – mondta Dr. Rivlin. „Hiszek abban, hogy egyéb kórok, mint pl. a cukorbetegség és bizonyos tüdőbetegségek szintén elkerülhetők idősebb kori beavatkozásokon keresztül. De természetesen minél előbb kezdjük, annál jobb…”.

Forrás:
www.sciencedaily.com
2007-12-15

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr40275803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

musi 2008.01.01. 18:31:59

Húha, nem semmi! Megint feltalálta valaki a spanyolviaszt! Hihetetlen, hogy ma, 2008-ban ez még hír értékű, és cikket kell erről írni, hogy ha egészséges ételeket eszel, és sportolsz, akkor az jót tesz... Következő cikk miről fog szólni? hogy kék az ég?

iptamas 2008.01.02. 11:23:20

Kedves Musi!
Teljesen igazad van abban, hogy az amiket leírtál, nem hírértékű. Én azonban úgy gondolom, hogy ez a cikk elsősorban nem erről szól.
Bizonyára Te is hallottad már azt, hogy az idősebbeknek már nem nagyon ajánlanak komolyabb életmódváltásokat, pláne nem sportolást vagy hasonlót. Ez a cikk viszont azt mondja, hogy igenis, még öreg korban is rengeteget tehet az ember azért, hogy a hátralevő életét milyen minőségben és meddig élvezheti. És különösen fontos az, hogy nem újabb gyógyszerrel vagy csodaszerrel teheti mindezt, hanem hétköznapi dolgokkal.
Ez az én véleményem.
üdv,
iptamas

Korrekt 2008.01.05. 12:05:28

Kedves musi!
Szerintem piszok jó, hogy neked ezek a dolgok ilyen természetesek. Igaán anak lehetne a legjobban örűlni ha neked az itt olvasható cikkek mindegyike ilyen magától értetődő lenne. És főként az, ha ezzel mindenki így lenne. Akkor talán már az ilyen logokra, újság cikkekre és publikációkra már nem is lenne szükség. Cskhogy akkor honnan is tudnánk meg ezeket a dolgokat. Szóval azért mert te hallottál már valahol valamit, attól még lehet, hogy valakinek új a dolog. De az is lehet, hogy csak ennyi kis többletre van szüksége ahhoz, hogy tényleg elkezdjen ténylegesen tenni magáért, akár nyugdijas korban is. Véleményem szerint Ilyen átfogó és jól olvasható gyüjtemény nem nagyon van a veben. Nem tudom, hány írást olvastál még, de szerentim itt a téma nem időjárási sem földrajzi jellegű. Ha az ég szinéről akarsz olvasni akkor máshol keress! Ha viszont érdekel az táplákozás és az egészség összefügése akkor javaslom olvasd rendszeresen ezt a blogot. Lehet egyszer te is fogsz találni benne olyat ami új neked. Lehet olyat is ami egyszer alpvetően fogja megváltoztatzni az életed. Szóval gyönyörködj a kék égben azzal is sokat teszel az egészségedért. De ha többet akarsz tenni érte táplálkozz úgy ahogy azt a leghelyesebbnek látod. Ha pedig úgy érzed, hogy még nem tudsz mindent olvasd ezt a blogot. hátha olyyat is olvashatsz itt amivel itt találkozol először.
Üdv.
Korrekt

Gitta 2008.01.07. 13:07:54

Idézet: "az idősebbek között minden más korcsoportnál drámaibb javulást lehet elérni körültekintő diétával és rendszeres testmozgással. ", ez igaz, és helyes, csak a "körültekintő diéta" az, ami kérdéses. Milyen az a körültekintő diéta? Ebben ellentmondóak az orvosok, dietetikusok. Nyers, főtt, sült? Növényi, állati eredetű? Természetes, feldolgozott?
Az alacsony zsír és kalória tartalom szerintem nem elég. Nem az a lényeg, hogy mennyi zsír, hanem az, hogy milyen. Nem az a lényeg, hogy mennyi kalória, hanem az, hogy milyen.
Egyébként az tényleg tetszik, hogy sosem késő, bármikor lehet változtatni. Csak hozzá kell fogni.
süti beállítások módosítása