Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

A zöldtea-fogyasztás és a halálozás kapcsolata

2007.12.24. 18:17 | iptamas | Szólj hozzá!

Címkék: cikkek tea

Ha a japán emberekről beszélünk, a szusi (halas falatkák) után mindenképpen a csodálatos teaszertartásaik és a legendásan hosszú, egészségben megélt életéveikre asszociálunk. Jó néhány „csodaszert” reklámoznak azzal a forgalmazóik, hogy ennek köszönhetik a japánok hosszú életüket.

Maguk a japán kutatók is úgy találták, érdemes vizsgálni a zöldtea-fogyasztás és a halálozás kapcsolatát. 1995 és 2005 között 40 530, 40 és 79 év közötti japán felnőtt bevonásával vizsgálatot végeztek. A halálozás összes okát, valamint a halálozások arányát vették figyelembe. Az eredményeket összevetették a zöldtea-fogyasztási szokásokkal, melyet kérdőíves felméréssel pontosítottak. A 11 év alatt 4209 ember halt meg, ebből 892-en szív- érrendszeri, míg 1134-en daganatos betegségek következtében.

A teafogyasztási szokásokat figyelembe véve azt találták, hogy a napi egytől 5-6 csészéig egyenesen csökkent a szív- és érrendszeri megbetegedések rizikója, illetve a halálozások aránya. Ugyanakkor nem volt kimutatható összefüggés a teafogyasztás és a daganatos megbetegedések következtében történő halál esetében.
Bár hazánkban a zöld teák fogyasztása még jóval alatta marad a japánokénak, mégis érdemes elgondolkodni a felmérés eredményein, mert sajnos a szív- és érrendszeri megbetegedések miatti halálokok tekintetében listavezetők vagyunk világviszonylatban.

Forrás:
www.fittelet.hu
2007.09.28.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr45272591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása