Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

A cukorbetegségre megoldás a testedzés

2007.12.20. 20:25 | iptamas | Szólj hozzá!

Címkék: cikkek cukorbetegseg

A cukorbetegséget gyakran életmódbetegségnek tartják. A University of Missouri-Columbia egy tanulmánya igazolja, hogy az életmódváltás komoly javulásokat hozhat az e kórban szenvedők számára.

Azok a cukorbetegek, akik rendszeresen végeztek testgyakorlást, jelentősebb javulást értek el egészségi állapotukban, mint azok, akik testmozgással, étrendjük megváltoztatásával és gyógyszerezéssel próbálkoztak egyidőben.

„Azokban az esetekben, amikor csak a testgyakorlást helyezték előtérbe, a vércukorszint kétszer olyan mértékben javult, mint azokban az esetekben, mikor a testedzésre, a diétára és gyógyszerezésre egyaránt hangsúlyt fektettek” - mondta Vicki Conn professzor, a MU Sinclair School of Nursing dékánja.

A tanulmány 10.455 eset adatait dolgozza fel; korábban a két terápia-típus eredményeit még nem hasonlították össze. „Az egyik fontos megállapítás, hogy nem számít a páciens túlsúlyosságának mértéke, vagy hogy milyen rossz az aktuális vércukorszintje a vizsgálatok kezdetén: a testgyakorlásból származó javulások általában egyenlő mértékűek voltak” – mondta Conn.

A tanulmányból az is kiderül, hogy a nők egészségi állapota nem javult a férfiakéhoz hasonló mértékben. Ugyanakkor mind a fiatal, mind az idősebb páciensek hasonló arányú javulást mutattak.

„Az adatok elemzése rámutat, hogy az emberek számára könnyebb egy időben egy dologra fókuszálni. Ha egyszerre túl sok életmódbeli változtatást írunk elő nekik, könnyen érezhetik magukat túlterheltnek” – mondta Conn.

Forrás:
www.sciencedaily.com
2007.06.15.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr83267421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása