Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

Napi egy ital - egészséges öregkor

2007.12.16. 10:44 | iptamas | 2 komment

Címkék: alkohol cikkek hosszu elet

A Newcastle-i Egyetem kutatói szerint napi egy pohár bor jótékony hatással lehet az idősebb nők egészségére.

A Newcastle-i Egyetem és a  Hunter Egészségügyi Kutatóintézet (HMRI) Közegészségügyi Programjának közös tanulmánya arról ír, hogy az idősebb nők esetében a mérsékelt alkoholfogyasztás kapcsolatba hozható a magasabb életkorral, ill. jobb életminőséggel.

A kutatók 12.432 idősebb nő idevágó adatait dolgozták fel. A 70-75 év közötti hölgyek a hat éven át tartó kutatás kezdetén egy kérdőívet töltöttek ki, melyben az alkoholfogyasztásukról és az egészségi állapotukról szolgáltattak információkat.

A felmérés eredményeit 2006-ban az Amerikai Geriátriai Társaság (JAGS) lapjában tették közzé. Ebből kiderül, hogy azok a hölgyek, akik egyáltalán nem fogyasztottak alkoholt, alacsonyabb kort értek meg.

„A tanulmány arra vállalkozott, hogy megállapítsa, hogy azok a nők, akik (az ausztráliai hatósági ajánlások szerint) fogyasztanak alkoholt, hogyan érik meg a magasabb, >70 éves kort. Az adataink azt mutatják, hogy ezek az irányelvek bátran vonatkoztathatóak még az idősebb hölgyekre is. „Valójában azoknak a nöknek, akik ritkán vagy egyáltalán nem isznak alkoholt, jelentősen alacsonyabb a várható élettartama, mint a mérsékelt fogyasztóké” – mondta Julie Byles professzor, az intézmény vezetője.

„A mérsékelt alkoholfogyasztás kedvező hatásai valószínűleg többrétűek. Az ezzel járó pszichés és társasági-társadalmi elégedettség-érzés, jobblét feltehetően kapcsolatban áll az egészségre gyakorolt pozitív hatásokkal. Emellett az ivás nyújtotta élvezet, a megnövekedett étvágy és a gazdagabb táplálkozás szintén szerepet játszhat benne.”

„Mindenesetre tanulmányunkkal nem szeretnénk ösztönözni az alkoholt nem fogyasztó idősebbeket arra, hogy kezdjék el az ivást.”

Forrás:
www.sciencedaily.com
2007.12.14.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr37265579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalay Éva 2008.08.21. 17:58:53

Tisztelt Címzett!


Szalay Éva vagyok egy német cég magyarországi képviselője. Az ügyből kerestem fel Önt, illetve weboldalát, mert Magyarországra bevezetünk egy új és konkurencia nélküli termékcsaládot (ár és minőség tekintetében), amiről szeretnék Önnek háttér információt adni. Szeretném ha megismerné termékeinket és sikeren tudná kínálni vendégeinek. Legyen az elsők között akik szélesítik kínálatukat a mi termékeinkkel.


Néhány szó a termékeinkről:


Egy német biológus csapat 35 éven át tartó kutatás és fejlesztés után kifejlesztett egy teljesen növényi alapú, csak természetes összetevőkből álló koncentrátumot.

A koncentrátumok:

Pótolják az élelmiszerekből egyre inkább hiányzó ásványi anyagokat és vitaminokat, serkenti a szervezet építő-erősítő-gyógyító folyamatait , komplex recepturájukkal, a lehető leghatékonyabb módon.

Termékeink tulajdonságai (A teljesség igénye nélkül):

· serkenti az anyagcserét

· aktiválja a szervezet védekező erejét

· gátolja a szervezet túlsavasodását

· megköti és kiválasztja a káros anyagokat - méregtelenít

· napi ásványi anyag és vitaminszükséglet bevitele

· vitalitás fokozása, könnyű tápanyag felszívódás

· figyelemreméltó hatás bőr- (ekcéma, pikkelysömör) és allergikus problémákra


Az egészségesebb élet elérésében másokat segíteni öröm.
Ha megtapasztalja jótékony hatásukat, biztos vagyok benne másoknak is ajánlani fogja.

Szeretnék Önnel egyeztetni egy időpontot és pontos helyszínt a személyes és konkrétabb bemutatás érdekében.


Üdvözlettel:


Szalay Éva

Inántsy Tamás 2008.08.21. 20:54:23

Kedves Éva!

Természetesen örömmel elfogadom az ajánlatát. Amennyiben személyes találkozót szeretne, kérem, írja meg email-címét, és azon keresztül megbeszélhetjük a részleteket.

Üdvözlettel,

Inántsy Tamás
süti beállítások módosítása