Elköltöztem!

Kedves Olvasók!
Ezt a blogot tovább nem frissítem tartalommal, elköltöztem ide, ahol igyekszem újabb érdekes és hasznos cikkeket megjelentetni. Üdv
A Szerkesztő

Érdekes cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Egyik kedvencem

Utolsó írások

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

hvg.hu Egészség

Nincs megjeleníthető elem

Fitt élet

Nincs megjeleníthető elem

A csodálatos grapefruitmag II.

2007.12.04. 21:58 | iptamas | Szólj hozzá!

Címkék: cikkek csodaszerek

A grapefruitmag és a grapefruithéj gyógyító összetevői

A gyümölcs kesernyés ízét a Naringin-Glikozidnak köszönheti. Igen gazdag és vitamindús C- és B1- vitaminokban. A grapefruit szinte minden alkotó elemét fel lehet használni. Minden részében különböző hatóanyagok találhatók. Ezek a Polifenol csoportok, a Bioflavonoidok, a Flavonoidok (P-vitaminok régi elnevezése), olajok és proteinok.

 
A grapefruit gyümölcs héjában találhatóak:

  • Pininen, Limonen,
  • Citral-Aldehyd,
  • Linalool Alcohol,
  • és etherikus olajok.

Az olajtartalom fajtától függően 20 % - 25 % lehet. A tudomány ma már ezeket az összetevőket, mint antidepresszánst ismerte el. Javítja és frissíti a vérkeringést. Kifejezetten az is elismert, hogy a köztiagyra (tahlamus) stimulálóan hat. Ezáltal az egész testünkben aktiválják a kémiai folyamatokat. Egyszóval jó hatással van a kedélyre és az érzéki szerveinkre, és növeli az életkedvet.

Ma már azt is tudjuk, hogy a grapefruit gyümölcs rostjaiban és héjában található anyagok antiszeptikus hatással vannak szervezetünkre. Ma már az aromaterápiában is egyre kedveltebbé vált az elért eredmények által.

Hasznát veszik például fogyókúrázók, kiegészítőként ugyanis felgyorsítja, hatásosabbá teszi a felesleges kilókkal való küzdelmet. Egy fontos tulajdonsága még, hogy víztelenítő hatással rendelkezik. Másrészt képes a zsírok, az állati zsírok lebontására, ily módon koleszterinszintre is kedvező befolyással bír.

A máj megtisztításával a káliumban dús gyümölcs a vérünket is megszabadítja a lerakódástól. A savas vért lúgosabbá teszi, így az egész szervezet a gyógyulás útjára lép. A citrancs hat a szív működésére, a vérnyomás csökkentésében is szerepet játszik.

A grapefruit bioflavon tartalmú, hesperidint és rutént is tartalmaz. Ezek az anyagok közvetlenül a sárga héja alatt vannak, a fehér részben, és elősegítik a kapilláris erek regenerálódását. Az erek a károsodása, eldugulása először a veséken érezteti hatását, ezért a gyümölcs rendszeres fogyasztása a vesékre és a húgy utakra is jó hatással van.

Ha tisztítókúránk alkalmával grapefruitot is fogyasztunk, igyuk a gyümölcs levét. A grapefruit, mint C-vitamin forrás is nagyon fontos.

Tartsuk mindig szem előtt, hogy testünk mindenért, amit teszünk, és ahogy kezeljük, benyújtja a számlát!

Elszámol velünk, és végül nem értjük, miért lettünk betegek, hisz mindent (sajnos a jóból is megárt a sok) megtettünk érte.

(vissza az I. részhez)

Dr. Csabai Zsolt Ph.D.
Forrás:
www.vitaminsziget.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestaplalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr48252659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása